واشنگتن پُست گزارش داده است که پس از توافقنامۀ آمریکا و طالبان در دوحه، نیروهای آمریکایی به عنوان بخشی از توافق خروج، ده پایگاهشان را در افغانستان بسته کردهاند. به نوشتۀ واشنگتن پُست پیامدهای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، روشن نیست.
بر بنیاد گزارش این روزنامۀ آمریکایی بستهشدن پنج پایگاه در ولایتهای هلمند، ارزگان، لغمان و پکتیا بخشی از توافق طالبان و آمریکا در توافقنامه دوحه بود. با بستهشدن این پایگاهها، آمریکا هزاران سربازش را از افغانستان بیرون کرده است.
پنج پایگاه دیگر امسال در ولایتهای ننگرهار، بلخ، کابل، فاریاب و زابل بسته شدهاند.
مایک پومپئو، وزیر خارجۀ آمریکا به روز پنجشنبۀ گذشته در گفتوگویی با شبکه فاکس نیوز در بارۀ خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفته است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور نمیخواهد نیروهای آمریکایی در بخشهایی بمانند که حضورشان برای آمریکا منافع امنیتی واقعی نداشته باشد.
پومپئو هدف رئیسجمهور آمریکا از خروج نیروهای این کشور از افغانستان را دور نگهداشتن این نیروها از خطر گفته است.
در این حال اچآر مک ماستر، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا با انتقاد از خروج شتابزدۀ نیروهای آمریکایی از افغانستان، آن را نفرتانگیز میخواند. او میگوید، دولت ترامپ، رئییسجمهور آمریکا با بیرونکشیدن سربازان از افغانستان، یک پیروزی به طالبان میبخشد و این طرح نفرتانگیز است.
مک ماستر در گفتوگو با شبکۀ خبری سیبیاس آمریکا هشدار میدهد که هرگاه طالبان در بخشهای وسیعی از افغانستان حضور یابند، برای سازمانهای هراسافگن که به گفتۀ او میخواهند در برابر آمریکا به اندازۀ حملههای یازدههم سپتمبر کشتار مرتکب شوند، پناه خواهند داد و از آنها، پشتیبانی خواهند کرد.
پیش از این وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده است که شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان تا پایان سال جاری میلادی به ۲۵۰۰ تن کاهش خواهد یافت.
اما ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در شصتوششمین اجلاس سالانۀ مجمع پارلمانی این سازمان گفته است که با وجود اعلام کاهش نیروها از سوی آمریکا، ناتو به حضورش در افغانستان ادامه میدهد.