Asset 1SWN

۷۶ درصد کودکان در افغانستان در صفوف گروه‌های مخالف فعالیت دارند

Childrin 5

کمیسیون مستقل حقوق بشر وضعیت حقوق بشری کودکان را در افغانستان  نگران کننده می‌داند. یافته‌‌های یک گزارش تازۀ این کمیسیون نشان می‌دهد که هر چند در سال جاری تلفات کودکان در جنگ کاهش یافته ‌است، اما شماری کودکان درگیر در منازعات مسلحانه ۲۵درصد و شماری کودکان آسیب‌دیده و محروم از آموزش، ۱۶ درصد افزایش یافته‌اند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر روز گذشته (سه‌شنبه، ۵ حوت/اسفند) گزارش «وضعیت حقوق بشری کودکان در سال ۱۳۹۹) را نشر کرد.

این نهاد در این گزارش با ۵ هزارو ۳۱۸ کودک که شامل ۳ هزار و ۸۰۷ پسر و یک‌هزار و ۵۰۹ دختر می‌شود، در ۲۸ ولایت کشور گفت‌وگو کرده است.

در این گزارش آمده است که کودکان در افغانستان هنوز هم قربانی و درگیر منازعات مسلحانه‌اند. بر اساس این گزارش، ۱۲۶ کودک در جریان ‌سال ۱۳۹۹ خورشیدی، در صفوف نیروهای مسلح دولتی و گروه‌های مخالف دولت فعالیت داشته‌اند. از این میان ۹۶ کودک که شامل ۷۶.۲ درصد می‌شوند در صفوف گروه‌های مسلح مخالف دولت و ۱۵ درصد آنان در صف نیروهای دولتی فعالیت داشته‌اند.

این گزارش هم‌چنان نشان می‌دهد که سربازگیری کودکان در صفوف نیروهای دولتی و نیروهای مخالف دولت نسبت به سال گذشتۀ آن ۲۸ درصد افزایش یافته است. در سال ۱۳۹۸ خورشیدی تنها ۹۰ کودک در صفوف نیروهای دولتی وغیر دولتی فعالیت داشتند.

بر بنیاد گزارش کمیسیون حقوق بشر، شمار کودکان درگیر منازعه در افغانستان ۲۵درصد افزایش یافته است.

از میان ۵ هزارو ۳۱۸ کودک یک‌هزار و۳۹۱ تن قربانی انواع خشونت بوده‌اند که این رقم افزایش ۱۶ درصدی را نسبت به سال قبل آن در سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد.

در سال ۱۳۹۸ خورشیدی، ۵۳۵ کودک از میان ۵ هزارو ۲۴۸ تن که ۱۰ درصد آنان را تشکیل می‌داد قربانی خشونت شده‌اند.

در سال ۱۳۹۹ خورشیدی، ۴۵ درصد کودکان که در برگیرندۀ ۶۲۸ تن می‌شود قربانی خشونت‌های روانی، ۴۳.۶ درصد شامل ۶۰۶ تن قربانی خشونت‌های فزیکی، ۳.۲ درصد شامل ۴۴ تن قربانی خشونت‌های اقتصادی و ۲.۴ درصد شامل ۳۴ تن قربانی خشونت‌های جنسی بوده‌اند.

 ۵.۷ درصد  شامل ۷۹ تن قربانی انواع دیگر خشونت‌های لفظی،‌ روانی، فزیکی، اقتصادی و جنسی بوده‌اند.

یافته‌های نظارت کمیسیون از وضعیت حقوق بشری کودکان در مراکز اصلاح وتربیت کودکان نشان می‌دهد که از میان  ۵۹۸ کودک  ۱۱۲ تن آنان که شامل ۱۸.۷ درصد می‌شود؛ ادعای کرده‌اند که در دورۀ توقیف مورد شکنجه قرار گرفته و با آنان بدرفتاری شده است. هم‌چنان ۲۰۰ کودک که ۳۳ درصد می‌شوند، گفته‌اند که بیشتر از مدت معین در توقیف به سر برده‌اند. اما ۲۸۶ کودک از موارد نقض حقوق بشری‌شان سخن نگفته‌اند.

براساس گزارش کمیسیون مستقل حقوق بشر در سال جاری خورشیدی محرومیت کودکان از آموزش و پرورش به دلیل دیدگاه منفی نسبت به مکتب، ناامنی، مصروفیت به کار، و ممانعت خانواده  به آموزش در مقایسه به سال پیش آن نیز افزایش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام