سازمان بینالمللی مهاجرت، اعلام کرده است که بیش از ۶۵ درصد شرکتهای کوچک و متوسط در افغانستان در اثر بحران اقتصادی جاری، کارمندان خود را از وظیفه برکنار کردهاند.
در همینحال، شماری از باشندهگان کابل میگویند که با رویکارآمدن امارت اسلامی دامنۀ فقر و بیکاری در کشور رو به افزایش است. توریالی رضوانی، یک تن از باشندهگان کابل، به سلاموطندار میگوید که پیش از سقوط نظام جمهوری در یکی از شرکتهای خصوصی کار میکرد، اما اکنون وظیفۀ خود را از دست داده است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
نجیبالله، یکی دیگر از باشندهگان کابل نیز میگوید که جذب سرمایههای داخلی و خارجی و فراهمسازی زمینۀ سرمایهگذاری در داخل کشور، از مسئولیتهای اساسی دولتهاست، اما به گفتۀ او، امارت اسلامی بهجای تأمین نیازمندیهای اساسی مردم مصروف کارهای دیگر است.
شماری از آگاهان امور اقتصادی با اشاره بر گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت از افزایش روزافزون دامنۀ فقر و بیکاری در کشور ابراز نگرانی میکنند. ذکریا حیدری، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید: «بیشتر شرکتهای خصوصی که بیشتر از ۶۵ درصد از کارمندان خود را اخراج کرده، وضیعت خیلی منفی میگذارد. این افراد که بیکار شدهاند، عایدشان کم شده و ناچار هستند که مصرف کم کند و این تأثیر مستقیم روی بازار دارد. این حالت فاجعهبار است و مشکلات زیادی را بهوجود میآورد.»
با این حال، مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی میگویند که فقر و بیکاری از نظام گذشته به امارت اسلامی میراث مانده است. مخدوم عبدالسلام سعادت، معین وزارت کار و امور اجتماعی، دربارۀ شهروندانی که شغل خود را از دست دادهاند، میگوید در نظام گذشته تورم تشکیلاتی در شماری از ادارهها وجود داشت، اما امارت اسلامی بهدلیل سپردن کار به اهل آن و جلوگیری از جذب افراد بیشتر، تشکیلات بعضی از ادارهها را کاهش داده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
معین وزارت کار و امور اجتماعی تأکید میکند که فرصتهای شغلی بر شهروندان ایجاد میشود و تلاش میکنند پدیدۀ بیکاری در میان شهروندان از بین برود.
پس از سقوط نظام جمهوری و با رویکارآمدن امارت اسلامی، فقر و بیکاری در افغانستان افزایش یافته است. طبق گزارش سازمان ملل متحد، بیش از ۹۵ درصد مردم افغانستان، غذای کافی ندارند.