۴۰۰ پسر امروز (سه‌شنبه، ۲۳ حوت)، از دوره‌های شش‌ماهه و یک‌ساله‌ی آموزشی از بخش‌های انگلیسی، کمپیوتر، خیاطی، تخنیک موتر، برق، نل‌دوانی و ولدنگ و بخش ساختمانی انستیتیوت افغان-کوریا در کابل فارغ شدند.

محمدامین عارف، رییس انستیتیوت افغان-کوریا، با فرستادن پیامی به این برنامه، گفته که ۷۰ درصد آموزش‌های این مرکز عملی و ۳۰ درصد آن نظری است.

او افزوده است: «انستیتیوت افغان-کوریا هفت بخش را تدریس می‌کند؛ انگلیسی، کمپیوتر، خیاطی، تخنیک موتر، برق، نل‌دوانی و ولدنگ و بخش ساختمانی بخش که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۱ تا کنون هشت هزار و ۷۹۱ تن را از بخش‌های مختلف فارغ کرده که از این میان، یک هزار و ۶۵۰ تن زنان و هفت هزار و ۱۴۱ تن مردان بوده اند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

آقای عارف، هم‌چنان گفته که همه‌ساله بیش از ۵۰ درصد فارغان انستیتیوت افغان-کوریا در بخش‌های مختلف سکتور خصوصی شامل کار می‌شوند.

او تأکید کرده است: «لیست/فهرست فارغان به ریاست‌های قوای بشری، اتاق تجارت و صنایع به خاطر کاریابی اعزام می‌شوند. دو هدف بزرگ ما، عرضه‌ی آموزش بهتر مبتنی بر نیازمندی‌های مارکت کار داخلی و خارجی و این که ما تلاش داریم تا فارغان این انستیتیوت را در نهادهای داخلی و خارجی معرفی کنیم.»

در همین حال، بشیر زلاند، مسئول بخش فنی و حرفه‌ای انستیتیوت افغان-کوریا، هدف آموزش جوانان در این انستیتیوت را تقاضای بازار به نیروی انسانی ماهر عنوان می‌کند.

او می‌افزاید: «رشد فزاینده‌ی جمعیت، میزان بالای بی‌کاری و مشارکت روزافزون در فعالیت‌های اقتصادی، تقاضاهای جدید را برای تربیت نیروی انسانی ماهر ایجاد کرده است.»

عبدالستار ظاهری، یک تن از فارغان از انستیتیوت افغان-کوریا به سلام‌وطندار می‌گوید: «شش ماه بخش کمپیوتر را خواندیم و خیلی کارها و مهارت‌ها مانند ساخت لوگو، پیش‌بردن کارهای اداری، طراحی کتاب‌ها و کارهای تبلیغاتی را یاد گرفتیم. برنامه‌ی بسیار مفید است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در حاشیه‌ی برنامه‌ی امروز در انستیتیوت افغان-کوریا، دین‌محمد حق‌بین، معین امور مالی و اداری وزارت کار و امور اجتماعی، از نهادهای هم‌کار جهانی خواستار توجه بیش‌تر برای بلندبردن میزان دانش در افغانستان شد.

او می‌گوید: «از سازمان ملل متحد و نهادهای کمک‌کننده‌ی بشری، می‌خواهیم که به افغانستان زیاد توجه کنند؛ چون این ملت در مدت ۴۰ سال جنگ رنج دیده اند. با ما هم‌کاری کنند و پروژه‌هایی بسازند که در آن برنامه‌های یادگیری کسب و تعلیم و تربیه هم باشد تا مردم مسلکی به بار بیایند.»

انستیتیوت افغان-کوریا، در ۲۰۱۴ فعالیت خود را به گونه‌ی رسمی در ساختار وزارت کار و امور اجتماعی آغاز کرده و به هم‌کاری مالی کوریای جنوبی فعالیت‌هایش را به پیش می‌برد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: