کم‌بود آب کشاورزی مشکلی است که کشاورزان در ولایت‌های مختلف کشور از جمله لوگر، از آن رنج می‌برند و به همین دلیل نمی‌توانند محصولات خوبی از زمین‌های خود به دست بیاورند. احمدغنی، از کشاورزان ولسوالی خروار لوگر، به سلام‌وطندار می‌گوید که ۱۰ جریب زمین کشاورزی دارد؛ اما به دلیل کم‌بود آب، تنها در دو جریب آن گندم کاشته و هشت جریب زمین دیگر بدون کشت مانده است.

به گفته‌ی او، اگر بند آب ولسوالی خروار ساخته شود، بیش‌تر زمین‌های بایر این ولسوالی زیر کشت رفته و مشکل کم‌آبی کشاورزان و باغ‌داران به گونه‌ی کامل حل خواهد شد. او به اداره‌های مهربوط پیشنهاد می‌کند که بخش دوم بند آب ولسوالی خروار را نیز بسازند تا افزون بر ولسوالی خروار، به دیگر ولسوالی‌های لوگر نیز برق‌رسانی شود.

احمدغنی، می‌افزاید: «ما از ساخت بند آبی که در ولسوالی ما ساخته می‌شود، بسیار خرسندیم؛ زیرا با ساخت این بند، بسیاری از زمین‌هایی که هم‌اکنون به دلیل خشک‌سالی بایر مانده اند، آبیاری می‌شوند و محصولات و درآمد کشاورزان و باغ‌داران افزایش می‌یابد. این نه تنها برای ولسوالی ما مفید است؛ بل برای تمام لوگر و افغانستان نیز سودمند است. امیدوارم این بند به گونه‌ی اساسی ساخته شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

محمداسماعیل آخوندزاده، رییس حوزه‌ی دریایی لوگر، به سلام‌وطندار می‌گوید که وزارت آب و انرژی کار ساخت بند خروار را به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی آغاز کرده است و تا شش ماه آینده تکمیل و حدود ۳۰ هزار جریب زمین کشاورزی آبیاری خواهد شد. آخوندزاده، می‌افزاید که با ساخت این بند سطح آب زیرزمینی بالا می‌آید و مشکلات کم‌بود آب کشاورزی در بسیاری از مناطق لوگر برطرف می‌شود.

او می‌افزاید: «این بند حدود ۴۵ متر ارتفاع و ۷۵ متر عرض دارد. با ساخت آن ۳۰ هزار جریب زمین آبیاری می‌شود. علاوه بر ولسوالی خروار، سطح آب زیرزمینی در تمام ولایت لوگر بالا می‌آید.» از سوی دیگر، فضل‌الرحمان عمرزی، مهندس فنی بند آب خروار می‌گوید که این بند ۳۶ متر بلندا، ۱۴۰ متر درازا و ۲۰ متر پهنا دارد و می‌تواند ۱۷ میلیون مترمکعب آب را ذخیره کند. او می‌افزاید که پس از ساخت این بند حدود ۱۳ هزار خانواده از آن بهره‌مند خواهند شد.

او تأکید می‌کند: «سود اساسی بازسازی این بند این است که ما بررسی کردیم، بسیاری از کاریزها و چاه‌هایی که غیرفعال اند، دوباره فعال می‌شوند. منطقه‌ی اطراف بند به یک منطقه‌ی تفریحی برای مردم تبدیل می‌شود. خوش‌خبری به باشندگان ولسوالی خروار این است که در مرحله‌ی دوم در این بند برق نیز تولید خواهد شد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شاهدالله همراز، مسئول بخش رسانه‌های ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لوگر، می‌گوید که بند خروار در عرصه‌ی کشاورزی و باغ‌داری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با ساخت آن هزاران جریب زمین بایر آبیاری خواهد شد.

او می‌افزاید: «کار ساخت بند آب ولسوالی خروار ۴۲ درصد پیش رفته است و این روند ادامه دارد. با ساخت این بند ۳۰ هزار جریب زمین آبیاری می‌شود که اهمیت ویژه‌ای برای زراعت دارد. زمین‌های بایر آباد می‌شود. سطح آب زیرزمینی افزایش می‌یابد، از فرسایش خاک، سیل و خشک‌سالی جلوگیری خواهد شد.»

مسئولان محلی، می‌گویند که ساخت این بند برای نخستین بار در سال ۱۳۱۰ آغاز شد؛ اما به دلیل برخی از مشکلات ناتکمیل ماند و کار ساخت دوباره‌ی آن چند ماه پیش با بودجه‌ی وزارت آب و انرژی آغاز شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: