مصباح‌الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید که آتش‌سوزی در جنگلات ولسوالی‌های موسی‌خیل و قلندر ولایت خوست با هم‌کاری مردم مهار شده است. او می‌افزاید که در این آتش‌سوزی به مردم زیان نرسیده است و امکان احیای درختان سوخته نیز وجود دارد.

سخنگوی وزارت زراعت می‌گوید: «حدود ۳۰ جریب جنگل سوخته است، مردم می‌گویند دلیل آن حضور کوچی‌ها در این منطقه بود که دو روز پیش از آتش‌سوزی کوچ کردند. احتمال دارد آتش‌سوزی از آتش به‌جامانده از آنان به‌میان آمده باشد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

بشیراحمد عثمانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ خوست، نیز امروز به سلام‌وطندار می‌گوید که آتش‌سوزی در جنگلات جلغوزۀ ولسوالی‌های موسی‌خیل و قلندر، تا اندازۀ بسیاری مهار شده و یک هیأت برای بررسی این موضوع به منطقه رفته است.

در همین حال، باشنده‌گان ولسوالی موسی‌خیل می‌گویند که آتش‌سوزی از روز یک‌شنبه به این‌سو اتفاق افتاده و با هم‌کاری اقوام به‌ویژه جوانان، این آتش‌سوزی تا اندازۀ بسیاری مهار شده است.

با این حال، صفی‌الله خرمی، استاد دانشگاه و آگاه مسائل جنگلات، می‌گوید که مسئولان برای تأمین امنیت جنگل باید تدابیر ویژه اتخاذ کنند. او می‌افزاید که در کنار کاهش باران، دمای بلند هوا، خشک‌سالی و بی‌احتیاطی نیز سبب آتش‌سوزی جنگلات و گسترش آن می‌شود.

او می‌گوید: «جاهایی که آتش می‌گیرد، درختانش از بین می‌رود، احیای دوبارۀ درخت سال‌ها وقت می‌گیرد، به‌ویژه در شرایطی که ما زنده‌گی می‌کنیم. مطالعاتی که در سطح جهان شده است، نشان می‌دهد که احیای دوباره در چنین مناطقی نیازمند وقت زیادی‌ست.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

گفتنی‌ست که پیش از آتش‌سوزی در جنگلات خوست، جنگلات نورستان و کنر نیز آتش گرفته بود. مسئولان وزارت زراعت می‌گویند که هیأتی را برای بررسی موضوع آتش‌سوزی جنگلات نورستان و کنر نیز فرستاده‌اند تا برای جلوگیری از چنین روی‌دادهایی در آینده، تدابیر امنیتی بگیرند.

به گفتۀ آنان، برای حفاظت از جنگلات در سراسر کشور، قطعۀ ویژه ایجاد خواهد شد و قرارگاه‌هایی نیز در نزدیکی‌های هر جنگل ایجاد می‌شود تا کسانی را که وارد جنگل می‌شوند، وارسی کنند.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: