اتحادیه‌ی ژورنالیستان آزاد افغانستان و شماری از فعالان رسانه‌ا‌ی، امروز (دوشنبه، ۷ حوت) در برنامه‌ای در کابل، ۲۱ خبرنگار را به عنوان بهترین کارمندان رسانه‌ای سال ۱۴۰۲ انتخاب کردند.

عزت‌الله اکبری، از برگزار‌کنندگان این برنامه، می‌گوید که ۳۰۰ خبرنگار از هشت حوزه در این رقابت شرکت کرده بودند که پس از ارزیابی نمونه‌های کاری آن‌ها و درنظرگرفتن معیارهای تعیین‌شده، به عنوان بهترین گزارش‌گر یا گوینده‌ی خبر انتخاب شدند.

او می‌افزاید: «این برنامه را سه ماه پیش به راه انداختیم؛ یک میکانیزم آماده شد؛ معیارها تعیین شد که که‌ها در بخش گردانندگی، گزارش‌گری و عکاسی باید انتخاب شوند؛ در بخش عکاسی کسی نبود. سرانجام ۲۱ تن انتخاب شدند که پنج تن شان بانوان اند.»

در این برنامه، یک بانو و یک آقا از کابل و از هشت حوزه یک گوینده و یک گزارش‌گر به عنوان بهترین گویندگان سال انتخاب شدند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شماری از خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها، با استقبال از راه‌اندازی این گونه برنامه‌ها می‌گویند که در کنار راه‌اندازی برنامه‌های تشویقی برای خبرنگاران، باید چالش‌ها در برابر فعالیت رسانه‌ها و کارمندان رسانه‌ای حل و قانون رسانه‌های همگانی تصویب شود.

 مجیب‌الرحمان بهیر، رییس تلویزیون خصوصی «آریانانیوز»، می‌گوید که نبود قانون رسانه‌های همگانی افغانستان، فعالیت رسانه‌ها را در ابهام قرار داده است. او می‌افزاید: «بیایید مشکل را دست‌جمعی حل کنیم؛ هر روز صداکردن ما را به جایی نمی‌رساند؛ در بخش دست‌رسی به اطلاعات مشکلات است؛ در بخش قانون رسانه‌ها باید به ما بگویند کار به کجا رسیده است تا در چهارچوب آن، کار کنیم.»

شهیره الهام، خبرنگار در هرات، می‌گوید که وضع محدودیت‌ها در برابر فعالیت رسانه‌ای بانوان خبرنگار، انگیزه‌ی او را برای ادامه‌ی کار در رسانه کاهش داده است. «برگزاری این گونه برنامه‌ها، مؤثر است تا با قوت بیش‌تر کار کنیم؛ اما حل مشکلات سبب می‌شود انگیزه‌ی ما بیش‌تر شود. محدویت‌ها روحیه‌ی ما را از بین می‌برد.»

فرحناز فریبرز، خبرنگار در کابل، نیز می‌گوید: «پیش از تقدیر، توهین‌نشدن و مصونیت ما اولویت است. این برنامه‌ها برای رشد استعداد می‌تواند نقش ارزنده داشته باشد.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، عبدالواحد ریان، رییس نشرات وزارت ‎‌اطلاعات و فرهنگ، می‌گوید که این وزارت به حل چالش‌ها در برابر فعالیت رسانه‌ها و کارمندان رسانه‌ای، متعهد است.

او می‌افزاید: «به نهاد‌ها و خبرنگاران اطمینان می‌دهیم مشکلاتی که بوده حل شده است. هر مشکل از هر بخش به این‌ها اگر بوده، با هم‌کاری کمیسیون تخطی رسانه‌ها شریک کرده و این مشکلات را حل می‌کنیم.»

عبدالمتین قانع، سخن‌گوی وزارت امور داخله، نیز می‌گوید که حکومت سرپرست افغانستان از آزادی بیان در چهارچوب ارزش‌های اسلامی پشتیبانی می‌کند. او می‌افزاید: «حقیقت‌ها باید طبق وقایع انعکاس پیدا کنند؛ این را ما هم رسالت مشترک می‌دانیم و در تلاش استیم که زمینه‌ی خوب کاری فراهم باشد؛ البته محدودیت‌های خود را داریم؛ اما در قالب چارچوب اسلامی ما آزادی بیان را حمایت می‌کنیم.»

خبرنگاران و مسئولان رسانه‌ها، در حالی بر حل چالش‌ها در برابر فعالیت رسانه‌‌ها در افغانستان، تأکید می‌کنند که پیش از این شماری از خبرنگاران از دست‌رسی‌نداشتن به اطلاعات به موقع و وضع محدودیت‌ها در برابر رسانه‌ها، نگرانی کرده بودند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: