روز جهانی هنرمند؛ نمایشگاه سهروزهی عکس در غور گشایش یافت
یک نمایشگاه سهروزهی عکس در غور، به مناسبت روز جهانی هنرمند و به پشتیبانی از زلزلهزدگان هرات و شهروندان فلسطین، گشایش یافته است.
یک نمایشگاه سهروزهی عکس در غور، به مناسبت روز جهانی هنرمند و به پشتیبانی از زلزلهزدگان هرات و شهروندان فلسطین، گشایش یافته است.
سه سال پس از حملهی خونین بر مرکز آموزشی کوثر دانش در منطقهی دشت برچی در غرب شهر کابل، شماری از زخمیان این رویداد هنوز به زندگی عادی برنگشته اند.
مقامهای گذرگاه سپینبولدک و مدیریت مرزی پاکستان، برای ایجاد سهولتها در بارهی بازگرداندن منظم افغانها از این کشور، روز گذشته دیدار و گفتوگو کردند. این دیدار روز گذشته (سهشنبه، ۲ عقرب) با حضور احمد احسان، کمیسار گذرگاه سپینبولدک و عمر جبار، فرمانده مرزی چمن، در حالی انجام شد که مهلت تعیینشدهی بازگشت مهاجران افغان از پاکستان، رو به پایان است.
سیاست خارجی، یکی از مهمترین نمودهای زندگی سیاسی ملتها و کارکردهای کشورها در روابط بیرونمرزی است که هدف تأمین بقای ملتها و دولتها را دنبال میکند. امروزه، دولتها با استفاده از رویکردهای متفاوت در سیاست خارجی، تلاش میکنند تا جایگاه معتبرتری را در سطح بینالمللی به دست بیاورند. سیاست خارجی، مجموعهای از اهداف، دستورالعملها و مقاصد تدوین و تعیینشده توسط افراد صاحب اقتدار و منصب رسمی در قبال بازیگران یا وضعیتهای بینالمللی در محیط خارجی دولت-ملت دارای حاکمیت، به منظور تأثیرگذاری بر آنها به شیوهی مطلوب سیاستگذاری است. به عبارت دیگر، سیاست خارجی، تصمیمها، کنشها، اقدامها و رفتار یک کشور در قبال سایر بازیگران و محیط بینالمللی است که بر پایهی یک طرح، برنامه و راهبرد از پیش تعیینشده توسط تصمیمگیرندگان برای تأمین اهداف مشخص و معین اتخاذ میشود.
شماری از آسیبدیدگان دومین زمینلرزهی نیرومند در روستای «شکرآب» ولسوالی گلران هرات، با شکایت از بیتوجهی مسئولان و نهادهای کمکرسان در زمینهی رسیدگی به وضعیت شان، میگویند که با گذشت دو هفته از این زمینلرزه، هنوز کمک کافی دریافت نکرده اند. آنها، میافزایند که در اثر این زمینلرزه، داروندار شان زیر آوار شد و اکنون حتا لقمهنانی برای سیرکردن شکم خود و فرزندان شان ندارند. گلاحمد، باشندهی روستای شکرآب، میگوید: «قلعهی ما کامل خراب شده است، مالهای ما در دشت است، مواد غذایی مان در زیر آوار باقی مانده، کودکان ما را یخ زده، روزانه آنها را برای تداوی با پول شخصی خود به شفاخانهی ولسوالی انتقال میدهیم.»
شماری از کشاورزان در سرپل که در زمینهای شان گندم للمی کاشته اند، میگویند که به دلیل خشکسالیهای پیهم و نباریدن بارانهای موسمی در سال روان، ۹۰ درصد حاصلات شان کاهش یافته است. آنها، میافزایند که نبود کمک از سوی مسئولان و نهادها برای مبارزه با خشکسالی و رشد کشاورزی، نیز سبب شده که زیانهای هنگفت مالی را متحمل شوند. عبدالعزیز ۲۷ساله، باشندهی سرپل که از پنج سال به این سو سرگرم کشاورزی است، میگوید که امسال بر گسترهی ۳۵ جریب زمین گندم للمی کاشته است؛ اما به دلیل خشکسالی حاصلاتش از بین رفته و ۲۰۰ هزار افغانی زیان دیده است. «در ۳۵ جریب زمین گندم کاشتهام؛ ولی سبز نکرد، ۲۰۰ هزار افغانی هم مصرف کردم که خشکسالی آمد و دولت هم توجه نکرد. از دولت می خواهم که به ما توجه کند.»
درباره سلام وطندار
سیاست نشراتی و اصول مسلکی
سیاست حریم خصوصی
تماس با ما
فرصتهای شغلی
ارسال معلومات و اسناد
شرایط همکاری با ما
شکایت
برنامههای رادیویی
فلم و عکس
آر اس اس
اشتراک در خبرنامه