شماری از فارمداران زنبور عسل در فاریاب، میگویند با این که علاقهمندی به زنبورداری در این ولایت افزایش یافته؛ اما در قسمت بلندبردن ظرفیت مسلکی فارمداران زنبور عسل از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فاریاب، هیچ گونه همکاریای نشده است.
عبدالله حمیدی، یک تن از زنبورداران در فاریاب که از پنج سال به این سو فارم زنبور عسل دارد، میگوید که در زمستان روان، در اثر سردی هوا و افزایش کنهی «واروا»، ۱۳۰ صندوق زنبور عسل فارمداران در این ولایت از بین رفته است. او میافزاید: «در بخش زنبورداری در فاریاب تا کنون به ما هیچ کمکی از سوی دولت و ریاست زراعت نشده است. خود ما تلاش کردهایم و این صنعت را یاد گرفتهایم و سرگرم آن هستیم. الحمدلله این صنعت در فاریاب نتیجهی خوبی داشته؛ اما در اثر سرما و بیماری، بیش از ۱۳۰ صندوق زنبور عسل از بین رفت.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حفیظالله، دیگر فارمدار زنبور عسل در فاریاب، نیز با اشاره به گسترش صنعت زنبورداری در این ولایت، میگوید که ریاست زراعت فاریاب، هیچ همکاریای با فارمداران نکرده است. او میافزاید: «به دلیل نبود دارو با مشکلات زیادی روبهرو هستیم و در فاریاب هیچ دارو یافت نمیشود. مجبوریم به هرات یا کابل دنبال دارو برویم. ریاست زراعت باید به ما زمینهی آموزش و پرورش زنبور را فراهم کند و حداقل برای این بخش دارو بیاورد تا از مشکلات ما کاسته شود.»
در همین حال، سیدمحمد ظاهر، مدیر فارمداری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری فاریاب، با تأیید مشکلات فارمداران زنبور عسل در این ولایت، اما میگوید که نظر به امکانات دستداشته، از فارمداران زنبور عسل پشتیبانی میکنند و در بلندبردن ظرفیت مسلکی آنان همکاری خواهند کرد. به گفتهی او، ۱۵ فارم زنبور عسل در ریاست زراعت فاریاب ثبت شده است که بیشتر در شهر میمنه و ولسوالیهای پشتونکوت و خواجهسبزپوش فعالیت دارند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
مدیر فارمداری ریاست زراعت فاریاب، میافزاید: «در این یخبندانها ۱۳۲ صندوق از فارمداران زنبور عسل از بین رفت و این صنعت در فاریاب در حال رشد است. مردم به خاطر ایجاد فارم زنبورداری به ما مراجعه میکنند.»
این در حالی است که به گفتهی زنبورداران در فاریاب، به دلیل تغذیهی زنبورها از گلهای کوهی در این ولایت، عسل تولیدشده در فاریاب نسبت به عسل تولیدی دیگر ولایتها از جمله تخار، بدخشان و ننگرهار، کیفیت بهتری دارد.