مسئولان بانک ملی خون افغانستان، با نگرانی از کم‌بود خون تازه، می‌گویند که شهروندان در رمضان کم‌تر خون اهدا می‌کنند. به گفته‌ی مسئولان این بانک، هم‌اکنون ۴۰۰ پاکت خون ذخیره دارند؛ اما نیاز بیمارداران به خون تازه بیش‌تر است.

محمدناصر صادق، رییس بانک ملی خون افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «بانک ملی خون افغانستان با کم‌بود خون تازه روبه‌رو شده است؛ به دلیل این که شهروندان در رمضان کم‌تر خون اهدا می‌کنند.»

از سویی هم، شماری از بیمارداران در شفاخانه‌های دولتی شهر کابل، می‌گویند که به خون تازه نیاز دارند؛ اما دست‌رسی به آن این روزها دشوار شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

محمدالیاس، باشنده‌ی شهر کابل که کودکش در شفاخانه‌ی صحت طفل «اندراگاندی» بستری است، می‌گوید که به خون نیاز دارد؛ اما یافت نمی‌شود. او می‌افزاید: «کودکم در شفاخانه‌ی صحت طفل بستری است و اکنون پزشکان خون تازه خواسته اند؛ اما خون تازه به دلیل این که مردم در رمضان خون نمی‌دهند، وجود ندارد.»

عاشق‌الله، دیگر باشنده‌ی شهر کابل که در یکی از شفاخانه‌های دولتی در این شهر، به خاطر اهدای خود آمده است، از شهروندان می‌خواهد که با اهدای خون به دیگران، زندگی بیماران نیازمند را نجات دهند. او می‌گوید: «۴۰۰ سی‌سی خون دادم. اگر ضرورت شود، دیگر هم کمک می‌کنم. از شهروندان می‌خواهم که برای بیماران و بانک ملی خون افغانستان، خون اهدا کنند.»

در همین حال، شماری از پزشکان، می‌گویند که اهدای خون حتا در رمضان نیز فایده‌های بسیاری دارد. به گفته‌ی آنان، اهدای خون نه‌ تنها سبب نجات بیماران می‌شود؛ بل از لحاظ صحی برای خون‌دهنده سودمند است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

نور بیک، یکی از پزشکان موظف در شفاخانه‌ی وزیر محمداکبرخان، در این باره می‌گوید: «اگر کسی خون می‌دهد، با یک پاکت خون که اهدا می‌کند، می‌تواند جان چندین بیمار را نجات بدهد. هم‌چنان فواید بهداشتی؛ مانند رهایی از بیماری چربی خون، جگر، قلبی و مغزی در انسان دارد و سبب زنده‌شدن حجرات تازه در بدن انسان می‌شود.»

با این همه، برخی از عالمان دین، نیز از شهروندان می‌خواهند که برای بیماران خون اهدا کنند. عبدالحق انس، عالم دین، می‌گوید: «در اهدای خون به یک بیمار در ماه مبارک رمضان، هیچ مشکل شرعی وجود ندارد. از مردم می‌خواهم که اگر در این سه ماه خون نداده باشند، برای بیماران خون اهدا کنند.»

گفتنی است که بر اساس گفته‌های مسئولان بانک ملی خون افغانستان، روزانه ۶۰ تا ۷۰ بیماردار برای گرفتن خون مورد نیاز شان به این بانک مراجعه می‌کنند که بیش‌تر شان خون تازه نیاز دارند که دست‌رسی به آن دشوار شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: