کمیتهی جلب و جذب کمکها به مهاجرین، امروز (یکشنبه،۲۴ حمل) نشستی را در کابل برای چهگونگی مدیریت روند بازگشت مهاجران افغان از کشورهای همسایه، برگزار کرد.
دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد امارت اسلامی که مسئولیت کمیتهی جلب و جذب کمکها به مهاجرین را بر عهده دارد، اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان را خلاف اصول پذیرفتهشدهی بینالمللی و حسن همجواری میداند. او میافزاید: «کشور همسایه باردیگر اقدام به اخراج اجباری و بیرحمانهی مهاجران افغان کرده است که این کار خلاف اخوت، برادری، حسن همجواری و خلاف تمام اصول و قوانین مهاجرت میباشد؛ ما باید همکاری با مهاجران اخراجشده را در اولویت کاری خود قرار بدهیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
سرپرست وزارت اقتصاد، از نهادهای بینالمللی به ویژه سازمان ملل متحد میخواهد کمکهایش به بازگشتخوردگان به افغانستان را ادامه دهد.
در سوی دیگر، اندریکا راتوت، معاون نمایندهی ویژهی سازمان ملل متحد برای افغانستان که در این نشست حضور داشت، میگوید که این نهاد تلاش دارد تا کمکهای نقدیاش به بازگشتخوردگان از پاکستان را افزایش دهد. «روی یک پلان کار میکنیم که چگونه به نیازهای مهاجران افغان که از پاکستان اخراج شده اند، پاسخ بدهیم و قرار است که مهاجران افغان در دو مرحله به افغانستان بازگشت داده شوند که مرحلهی نخست آن شامل ۶۰۰ هزار تن و مرحلهی دوم آن شامل ۱.۵ میلیون تن میشود.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
میا پارک، رییس بخش افغانستان سازمان بینالمللی مهاجرت، میگوید که این سازمان به کمکهایش به بازگشتخوردگان به افغانستان ادامه میدهد. او میافزاید: «پلان مناسب این است که تمام نیازهای مهاجران رفع شود و امکانات مناسبی به دسترس آنها قرار بگیرد؛ ما در کنار این که خدمات مختلفی را به مهاجران ارائه میکنیم، روزانه به ۴۶ هزار مهاجر افغان کمک توزیع میکنیم.»
مرحلهی دوم روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، پنجشنبه هفته گذشته آغاز شد. بر بیناد آمار ارائهشده از سوی سازمان ملل، از آغاز ماه جاری میلادی تا اکنون، ۶۰ هزار تن از پاکستان به افغانستان برگشته که از این میان، حدود ۱۸ هزار آنان به گونهی اجباری اخراج شده اند.