پس از افزایش ترور خبرنگاران و نگرانی‌‌ها از بدترشدن وضعیت اطلاع‌رسانی در کشور، وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که این وزارت با همکاری نهادهای امنیتی، برای تأمین امنیت خبرنگاران روی یک مکانیزم و یک راهبرد تازه کار می‌کند.

محمدطاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ قتل خبرنگاران را جنایت جنگی می‌خواند و می‌گوید که باید تمامی نهادهای پشتی‌بان خبرنگاران و حامیان بین‌المللی افغانستان برای حفظ جان خبرنگاران در کشور بر گروه‌های هراس‌افگن فشار وارد کنند.

آقای زهیر، امروز (پنج‌شنبه، ۴ جدی/دی) در نشستی خبری در کابل از نهادهای امنیتی می‌خواهد که باید برای تأمین امنیت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌یی تدابیر ویژه را روی ‌دست گیرند.

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که این موضوع مستلزم یک مکانیزم است و این وزارت برای تدوین این مکانیزم آماده‌گی دارد. به  گفتۀ او، معینیت این وزارت مؤظف شده تا طرح تأمین امنیت خبرنگاران را با وزارت داخله تدوین و عملی کند.

او از شورای عالی مصالحۀ ملی می‌خواهد که امنیت فزیکی جان خبرنگاران را در اولویت گفت‌وگوهای صلح قرار دهد.

عبدالمنان شیوای شرق، معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید، بر بنیاد این طرح این وزارت و وزارت داخله، چالش‌های امنیتی در برابر خبرنگاران را به گونۀ دقیق بررسی می‌کنند و در هماهنگی با یکدیگر برای حل این چالش‌ها به گونۀ جدی کار خواهند کرد.

آقای شرق تأکید می‌کند که این مکانیزم در بخش کاهش تهدیدات امنیتی در برابر خبرنگاران اثرگذار خواهد بود.

وزارت اطلاعات و فرهنگ در حالی از روی دست‌گرفتن یک مکانیزم و یک راهبرد تازه برای تأمین امنیت خبرنگاران سخن می‌گوید که در این اواخر به ویژه در دو ماه گذشته قتل و ترور خبرنگاران در کشور افزایش یافته است و خبرنگاران و نهادهای پشتی‌بان رسانه‌ها همواره از عدم تأمین امنیت خبرنگاران ابراز نگرانی می‌کنند.

اما پرسش این‌جاست که آیا این مکانیزم و راهبرد می‌توانند سبب بهبود وضعیت تأمین امنیت خبرنگاران و جامعۀ رسانه‌یی در کشور شود؟

عبدالمجیب خلوتگر، رئیس اجرایی نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی در گفت‌وگویی با سلام‌وطندار، ایجاد این مکانیزم و راهبرد را برای  تأمین امنیت خبرنگاران سودمند نمی‌داند.

آقای خلوتگر می‌گوید، مسئولیت وزارت اطلاعات و فرهنگ آوردن فشار بر نهادهای امنیتی است تا این نهادها راهکارهای امنیتی‌شان را برای مصئونیت خبرنگاران عملی کنند نه ایجاد مکانیزم.

رئیس اجرایی نهاد نی، اما می‌گوید که مکانیزم وزارت اطلاعات و فرهنگ برای تأمین امنیت خبرنگاران در صورتی مؤثر واقع می‌شود که سبب ایجاد هماهنگی میان خبرنگاران و نهادهای امنیتی شود.

در جریان دو ماه گذشته، پنج خبرنگار در قتل‌های هدفمند و انفجار ماین‌های مغناطیسی کشته‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: