هم‌زمان با روز جهانی حفاظت از حیات وحش، مسئولان نهاد حفاظت از حیات وحش ( WCS) می‌گویند، بر بنیاد آمارهایی که این نهاد از باشنده‌گان بخش‌های فلات بامیان گردآوری کرده است نشان می‌دهد که در سال گذشته در یک ماه ۳۰۰ رأس آهو در این ولایت شکار شده است.

به گفتۀ آنان، شکار پرنده‌گانی چون باز و باشه نیز در این ولایت افزایش یافته است.

آنان این اقدام شکارچیان را برای حیات وحش فاجعه‌بار می‌خوانند و از مسئولان ادارۀ محلی بامیان می‌خواهند تا جلو شکار گونه‌های وحشی را در این ولایت بگیرند.

محمداکبر سیغانی، مسئول نهاد حفاظت از حیات وحش می‌گوید، تا سال ۲۰۱۸میلادی گزمه‌های سیار از سوی این نهاد با همکاری ادارۀ محلی برای جلوگیری از شکار حیوانات وحشی در بخش‌هایی از بامیان مستقر بودند، که این اقدام سبب افزایش آهو، گربه سانان، گرگ و دیگر حیوانات وحشی شده بود. اما از سال ۲۰۱۸ به این‌سو که این نهاد فعالیتش را در بامیان کاهش داده شکار بی‌رویۀ گونه‌های وحشی نیز افزایش یافته است.

به گفتۀ او، در حال حاضر نسل شماری از گونه‌های وحشی در بامیان با خطر نابودی روبه‌رو است. آقای سیغانی می‌گوید که ادارۀ محلی بامیان برنامه‌یی برای منع شکار ندارد و شکار گونه‌های وحشی روز به روز در حال افزایش است.

اما زبردست صافی، فرمانده پولیس بامیان می‌گوید، در سال جاری ۱۰شکارچی مسلح از سوی پولیس بازداشت شده‌اند.

عتیق‌الله عتیق، معاون مالی و اداری والی بامیان می‌گوید، نسل شماری از گونه‌های کم‌یاب وحشی که در دیگر بخش‌های کشور نابود شده‌اند، در بخش‌های حفاظت شدۀ محیط زیستی بامیان دیده می‌شود برای چه‌گونه‌گی حفاظت از آن‌ها برنامه‌های را روی دست دارند.

مسئولان ریاست حفاظت از محیط زیست ولایت بامیان، این ولایت را پناه‌گاه خوبی برای گونه‌های وحشی می‌دانند.

ابراهیم دادفر، رئیس این اداره می‌گوید که گونه‌های وحشی زیادی در بخش‌های حفاظت شدۀ محیط زیستی بامیان، زیست دارند. او از باشنده‌گان این ولایت می‌خواهد تا برای حفاظت از حیات وحشی با این ریاست، فعالان زیست محیطی و طرفداران حقوق حیوانات همکاری کنند.

بندامیر نخستین پارک ملی، شاه‌فولادی و فلات‌های بامیان از بخش‌های ملی و حفاظت شدۀ محیط زیستی در بامیان هستند. بر اساس آمارهای مسئولان نهاد حفاظت از حیات وحش تنها در فلات‌های بامیان در حدود ۱۲۰ گونه پرنده و ده‌ها گونۀ وحشی شناسایی و ثبت شده‌اند که در چهار سال اخیر به دلیل افزایش شکارچیان نسل شماری این گونه‌های در خطر نابودی قرار دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: