امروز (دوشنبه، ۲۴ دلو/۱۳ فبروری)، برابر با روز جهانی رادیو است. از این روز، در برنامه‌ای در دفتر مؤسسه‌ی رسانه‌ای سلام افغانستان (رادیو سلام‌وطندار) با حضور روزا اوتونبایوا، نماینده‌ی ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، پاتریشیا مک فیلپس، رییس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در افغانستان، رهبری این رسانه و خبرنگاران و کارمندان آن تجلیل شد.

روزا اوتونبایوا که رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز است، در این برنامه با اشاره به چالش‌هایی که هم‌اکنون در افغانستان در برابر رسانه‌ها و کار رسانه‌ای وجود دارد، بر اهمیت فعالیت رسانه‌های جمعی به ویژه رسانه‌های شنیداری، تأکید کرد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

رییس یوناما می‌گوید: «با وجود مشکلاتی که شما دارید، کار خیلی مثبت و مهمی را که انجام می‌دهید، روشن‌سازی اذهان مردم و جامعه است. شما برنامه‌های مختلفی دارید که از این طریق ذهنیت جامعه را روشن می‌سازید.»

رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، در این برنامه هم‌چنان از تداوم هم‌کاری‌های این نهاد با رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های شنیداری و تلاش‌های یوناما برای زمینه‌سازی بهتر به منظور فعالیت رسانه‌ای از طریق گفت‌وگو  با مقام‌های امارت اسلامی، اطمینان داد.

در همین حال، پاتریشیا مک فیلپس، رییس یونسکو در افغانستان، در برنامه‌ی تجلیل از روز جهانی رادیو در دفتر رادیو سلام‌وطندار می‌گوید: «یونسکو برای پشتیبانی از خبرنگاران و رسانه‌ها، برنامه‌های زیادی دارد و ما مصمم هستیم که به این برنامه‌ها ادامه دهیم.»

از سویی هم، مسئولان مؤسسه‌ی رسانه‌ای سلام افغانستان، در این برنامه با ارائه‌ی معلومات در باره‌ی جایگاه رسانه‌ها به ویژه رادیو در راستای اطلاع‌رسانی، از تعهد این رسانه‌ برای اطلاع‌رسانی بر مبنای اصول خبرنگاری اطمینان دادند.

مسئولان این رسانه، هم‌چنان بر هم‌آهنگی بیش‌تر میان سازمان‌های جهانی و حکومت در راستای زمینه‌سازی بهتر به فعالیت رسانه‌ها، تأکید کردند.

نجیب‌الله آرمان، سردبیر مؤسسه‌ی رسانه‌ای سلام افغانستان، در این باره می‌گوید: «ما در نقاط دوردست افغانستان برنامه داریم. تلاش ما این است که این برنامه‌ها که طبق نیاز مردم تهیه شده‌ است، ادامه داشته باشد. اما با توجه به تحولات سیاسی پسین و وضعیت اقتصادی رسانه‌ها و اهل رسانه‌ها، ادامه‌ی این راه مشکل است. امیدواریم در این قسمت هم حکومت و هم سازمان‌های بزرگ اقدام کنند.»

همین گونه، ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، نیز در این برنامه بر پشتیبانی بیش‌تر سازمان‌های بین‌المللی از رسانه‌ها و فعالیت رسانه‌ای تأکید کرد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

او می‌گوید: «امروز در افغانستان مبنای حقوقی کار رسانه‌ها در یک خلاء و ابهام قرار دارد. قانون رسانه‌های همگانی و قانون دست‌رسی به اطلاعات نداریم و اصول خبرنگاری تحت فشار است. از یوناما می‌خواهیم که در این مورد با مقام‌ها و نهادهای امارت اسلامی صحبت کند.»

گفتنی است که امسال از روز جهانی رادیو در افغانستان در حالی بزرگ‌داشت می‌شود که بر اساس اعلام نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان، نزدیک به نیمی از رادیوها در کشور غیرفعال شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: