امروز سوم ثور (بیست‌وسوم آپریل) برابر با روز جهانی کتاب است. با این حال، شماری از کتاب‌فروشان در کشور می‌گویند که پس از تحولات اخیر در افغانستان بازار فروش کتاب با رکود روبه‌رو شده است.

 آنان بسته‌ماندن مکتب‌ها، نبود توانایی اقتصادی مردم برای خریداری و نیز تمایل بیش‌تر جوانان به شبکه‌های اجتماعی را عمده‌ترین دلیل‌های کاهش توجه به کتاب می‌دانند.

محمداکبر عظیمی، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتاب‌فروشان جوی‌شیر کابلT می‌گوید که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی، علاقه‌مندی مردم به کتاب و کتاب‌خوانی کم‌رنگ شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، تحولات اخیر بر فعالیت کتاب‌خانه عامۀ کابل نیز تأثیر گذاشته است، این کتاب‌خانه با داشتن چندین تالار برای کتاب‌خوانی اما علاقه‌مندان انگشت‌شماری دارد. کتاب‌خانۀ عامه روزانه گنجایش ۵۰۰ تن را در عین زمان دارد.

فتح‌الله وافی، آمر کتاب‌خانۀ عامۀ کابل، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که آنان ۹۶ باب کتاب‌خانه در سراسر کشور دارند و در تلاش هستند تا فرهنگ کتاب‌خوانی را در افغانستان گسترش دهند.

در همین حال، شماری از دانش‌جویان می‌گویند که تحولات اخیر و بدترشدن وضعیت اقتصادی مردم سبب شده است که شمار علاقه‌مندان کتاب و کتاب‌خوانی کاهش یابد. از سوی دیگر، شماری از دانش‌جویان کتاب‌خواندن را در چنین شرایط یک نیاز می‌دانند و بر گسترش آن تأکید می‌کنند

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

رعنا، یک تن از دانش‌جویان در کابل، می‌گوید که او نسبت به آینده‌اش امیدوار است. او از جوانان می‌خواهد که به مشکلات پیش‌آمده تسلیم نشوند و نقطۀ قوت برای‌شان بسازند. رعنا از امارت اسلامی می‌خواهد که با ایجاد کتاب‌خانه‌های بیش‌تر زمینۀ مطالعه را برای جوانان فراهم کند.

گفتنی‌ست که با تسلط امارت اسلامی بر افغانستان شماری از کسب‌وکارهای کوچک به‌ویژه در زمینۀ فرهنگی به‌دلیل بحران اقتصادی از فعالیت باز ماندند. هفتۀ پیش «مرکز فرهنگی پُل سرخ» به‌دلیل مشکلات اقتصادی تمامی کتاب‌هایش را به حراج گذاشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *