ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، روز گذشته ویدیویی از پلیسهای زن را در تویتر خود پخش کرد که به گفتهی او، به تازگی از مرکز آموزشی پلیس وزارت امور داخله فارغ شده اند.
بر اساس معلومات، این پلیسها که آموزشهای حرفهای دیده اند، به زودی در بخش نظم عامه استخدام خواهند شد.
با این حال، فعالان حقوق زن در کشور، انتقاد میکنند که با وجود پلیسهای زن مسلکی حکومت پیشین، به پلیسهای تازهآموزشدیده نیاز نیست. آنها میگویند که با رویکارآمدن امارت اسلامی، هزاران پلیس زن که سالها تجربه دارند و آموزشهای مسلکی دیده اند، خانهنشین شده و با مشکلهای زیادی روبهرو اند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
مریم معروف آروین، از فعالان حقوق زنان، به سلاموطندار میگوید که امارت اسلامی، باید زمینه را برای برگشت پلیسهای زن حکومت پیشین را به کار فراهم کند.
خانم آروین، میگوید: «ارگانهای امنیتی حکومت کنونی، باید از تجربهی پلیسهای زن در حکومت پیشین، استفاده کنند و دیدگاههای خود را نیز در مورد آنها تغییر دهند.»
به گفتهی او، اکنون، پلیسهای زن در حکومت پیشین، در داخل یا خارج از کشور در وضعیت رقتبار و بیسرنوشتی به سر میبرند؛ «که اگر زمینهی برگشت شان به کار فراهم شود و خطری زندگی شان را تهدید نکند، من معتقدم که آنان دوباره به وظایف شان برخواهند گشت.»
از سوی دیگر، نرگس سادات، یکی دیگر از فعالان حقوق زنان، استخدام پلیس زن در چارچوب وزارت داخله را به دیدهی شک مینگرد و میگوید که امارت اسلامی، نمیخواهد زنان را در بدنهی نظام خود جای بدهد.
او، میگوید: «این یک بازی سیاسی است، برای این که به رسمیت شناخته شوند و به جهانیان نشان دهند که ما پلیس زن نیز داریم.»
در همین حال، یکی از کارمندان زن وزارت داخله که نمیخواهد نامش در گزارش بیاید، به سلاموطندار میگوید که بیشتر از یک سال است که خانهنشین شده و مانند خودش زنان بیشمار دیگر را میشناسد که این روزها به دلیل بیکاری، با مشکلهای زیادی دستوگریبان اند.
او، خطاب به امارت اسلامی، میگوید: «لطفا از تجربه و انرژی کارمندان مسلکی حکومت پیشین استفاده کنید و انرژی آنها، نباید ضایع شود؛ زیرا آنها اکنون خانهنشین اند این کشور به آنها نیاز دارد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
مسئولان وزارت امور داخله با این که مشخص نمیکنند که اکنون چه شمار پلیس زن در ساختار این وزارت شاغل اند؛ اما عبدالنافع تکور، سخنگوی این وزارت، به سلاموطندار، میگوید: «وجود پلیس زن در وزارت داخله، یک نیاز اساسی است. پلیسهای باتجربه در شعبههای مختلف این وزارت وجود دارد؛ اما این تعداد کافی نیست و ما تلاش میکنیم تا پلیسهای باتجربهی پیشین را نیز استخدام کنیم.»
در آخرین اطلاعاتی که از سوی حکومت پیشین منتشر شده بود، تنها در سال ۱۳۹۹، سه هزار و ۵۰۰ افسر و پلیس زن در وزارت داخله و دو هزار و ۱۴۱ زن در چوکات وزارت دفاع، وظیفه اجرا میکردند.