پیش از سقوط ولایت کندز بدست طالبان بیش از ۱۵ رسانۀ تصویری، صوتی و چاپی در این ولایت فعالیت داشتند، اما اکنون نیمی از این رسانه‌ها از فعالیت بازمانده و خبرنگاران آن‌ها به ویژه بانوان خبرنگار خانه‌نشین شده‌اند.

مسئولان نهادهای صنفی خبرنگاران کندز می‌گویند که پیش از تسلط طالبان بر این ولایت نزدیک به ۵۰ خبرنگار زن در رسانه‌های این ولایت مشغول فعالیت بودند، اما اکنون شماری از آنان خانه‌نشین شده و شمار دیگر نیز به ولایت‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

یکی از این خبرنگاران با نام مستعار رویا، می‌گوید، برای ۴ سال در یکی از رادیوهای محلی کندز به عنوان خبرنگار فعالیت داشت، اما پس از تسلط طالبان بر این ولایت از ادامۀ فعالیت بازمانده است.

این خبرنگار می‌گوید، با کار در این رسانه نیازهای مالی خانواده‌اش را تأمین می‌کرده، اما اکنون که از کار بیکار شده، با مشکلات اقتصادی مواجه شده و مجبور شده است به ولایت بلخ مهاجرت کند.

نبیلا محمدی، یکی دیگر از خبرنگاران کندزی است که از دو سال بدین‌سو در یکی از رادیوهای محلی این ولایت به عنوان مجری اجرای وظیفه می‌کرد.

بانو محمدی، می‌گوید که اکنون بیکار است و در وضعیت دشواری قرار گرفته و اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند، مجبور است کشور را ترک کند.

در همین حال، مطیع‌الله روحانی، رئیس اطلاعات وفرهنگ طالبان برای ولایت کندز می‌گوید که تاکنون فرمانی مبنی بر اجازۀ فعالیت بانوان در رسانه‌‎ها را دریافت نکرده است به همین دلیل بانوان خبرنگار باید تا آن زمان در خانه‌های خود بمانند.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

به گفتۀ او، برنامه‌یی برای فعالیت زنان خبرنگار روی دست گرفته خواهد شد تا آنان بتوانند در چارچوب شریعت اسلامی به فعالیت‌های‌شان ادامه دهند.

خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در کندز در حالی از وضعیت به‌وجود آمده ابراز نگرانی می‌کنند که در دو دهه گذشته فعالیت رسانه‌ها به ویژه فعالیت خبرنگاران زن در رسانه‌های کشور چشم‌گیر بوده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: