دو کارخانهی تولید خرمنکوب (تریشل)، در کندهار به فعالیت آغاز کرده که با فعالیت آنها، واردات این نوع دستگاهها به افغانستان متوقف شده است.
علیمحمد، آمر شهرک صنعتی کندهار، میگوید که با فعالیت کارخانههای تولید خرمنکوب در این ولایت، از خروج دهها میلیون افغانی که برای خرید آن از کشورهای دیگر هزینه میشد، جلوگیری شده است.
به گفتهی او، این کارخانهها، میتواند سالانه ۹۰۰ پایه خرمنکوب تولید کند که بهای هر پایهی آن، یک میلیون کلدار است و با تولید این خرمنکوبها، از خروج ۹۰۰ میلیون کلدار جلوگیری شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در همین حال، عبدالباقی، مسئول یکی از کارخانههای تولید خرمنکوب، به سلاموطندار میگوید که این کارخانه، از شش سال به این سو، در شهرک صنعتی کندهار فعالیت دارد که با فعالیت این دست کارخانهها، از واردات خرمنکوب از ایران، پاکستان، چین و دیگر کشورها جلوگیری شده است.
او میگوید که کارخانهای که او مالک آن است، در حالت عادی، روزانه بیشتر از چهار پایه خرمنکوب تولید میکند؛ اما در هنگام برداشت محصولات گندم، در یک ماه ۲۴۰ خرمنکوب با کیفیت تولید میکند.
عبدالباقی میافزاید که به دلیل بهتربودن دستگاههای تولیدی شان، بیشتر کشاورزان این خرمنکوبها را بر خرمنکوبهای مشابه خارجی ترجیح میدهند. به گفتهی او، آنها اکنون، تقریباً به ۳۴ ولایت افغانستان، خرمنکوب باکیفیت عرضه میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، شماری از کارگران این کارخانهها، از دیگر سرمایهگذاران و تاجران، میخواهند تا با ایجاد کارخانههای مشابه در کشور، از رفتن جوانان به بیرون جلوگیری کنند.
این در حالی است که پیش از این، دستگاههای خرمنکوبی، از پاکستان، ایران و هند وارد میشد و مردم از بهای بالا و کیفیت پایین آن، شکایت داشتند.