محمدکمال افغان، سخنگوی وزارت شهرسازی و اراضی، به سلاموطندار میگوید که قرار است فردا (پنجشنبه، هشتم ثور/اردیبشهت) در منطقۀ «دهسبز» کابل سند ساخت ۱۵۰ کارخانه با شرکت مقامهای امارت اسلامی با یک شرکت خارجی به امضا برسد.
او میافزاید که روند ساخت این شمار کارخانه نیز فردا بهطور رسمی آغاز و با آغاز آن به حدود ۴۰ هزار تن بهطور مستقیم و غیرمستقیم زمینۀ کار فراهم میشود.
به گفتۀ سخنگوی وزارت شهرسازی و اراضی، این کارخانهها بیشتر مواد ساختمانی تولید میکنند و در آینده نظر به نیاز، روند تولید مواد دیگر را نیز آغاز خواهند کرد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمدکمال افغان میگوید: «یک شرکت خارجی میخواهد حدود ۲۱۶ میلیون دالر سرمایهگذاری کند که ۱۵۰ کارخانه ساخته میشود. این کارخانههای تولید مواد ساختمانیست.»
در همین حال، شماری از آگاهان مسائل اقتصادی با توجه به وضعیت جاری کشور، ساخت ۱۵۰ کارخانه توسط یک سرمایهگذار خارجی را، گام مهم میدانند.
تاجمحمد تلاش، آگاه مسائل اقتصادی، میگوید که ساخت این کارخانهها میتواند میزان فقر و بیکاری را کاهش دهد و برای تبدیلشدن افغانستان به یک کشور تولیدی کمک کند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
او میافزاید: «مالیات این کارخانهها که با سرمایهگذاری بخش خصوصی و توسط بخش خصوصی ایجاد میشود، به عواید ملی میرود. از طرف دیگر، تولیدات ما افزایش مییابد و از ایجاد یک جنبش اقتصادی در کابل خبر میدهد و زمینۀ اعتمادسازی را برای سرمایهگذاران دیگر در افغانستان فراهم میکند. این یک گام سودمند اقتصادیست که زمینه را برای اقدامهای دیگر نیز فراهم میکند.»
این در حالیست که پس از سقوط نظام جمهوری، بسیاری از افراد شغل خود را از دست دادند و اکنون شمار بسیاری از شهروندان کشور با فقر و بیکاری دستوپنجه نرم میکنند.
برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد به تازهگی گفته است که ۹۸ درصد مردم افغانستان به غذای کافی دسترسی ندارند و از هر ۱۰ خانواده، ۷ خانواده غذای خود را به قرض تهیه میکنند.