با سقوط دولت پیشین و رویکارآمدن امارت اسلامی که بیشتر از دو ماه از آن میگذرد، خبرنگاران و کارمندان زن رسانهها در بلخ با بیسرنوشتی، ترس، ضعف اقتصاد و افسردهگی دچار شدهاند. آنان پیش از سقوط دولت پیشین با رسانههای مختلف کار میکردند، اما با رویکارآمدن امارت اسلامی خانهنشین شدهاند.
دریا، کارمند یکی از رسانههای محلی در بلخ میگوید که در این مدت همیشه در خانه بوده و هیچگونه فعالیت بیرونی نداشته است. او دلیل این کارش را نداشتن مصونیت جانی عنوان میکند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
نیلوفر، یکی دیگر از رسانهگران که تا روز تسلط کامل امارت اسلامی بر کشور در شهر مزارشریف سرگرم کار رسانهیی بود، از وضعیت بد روحی رنج میبرد و میگوید که تمام همکارانش در تلاش بیرونشدن از کشور اند. او که چندین بار با مسئولان امارت اسلامی برای ادامۀ کارش تماس گرفته، اما پاسخ رد دریافت کرده و اکنون مجبور شده است در خانه بماند.
هوشا که چند سال میشد در رسانههای مختلف کار میکرد، از وضعیت بد اقتصادی و روحی خود و همکارانش چنین روایت میکند، «از آغاز حکومت امارت اسلامی در افغانستان تاکنون که نزدیک به دو ماه میشود، من بهعنوان خبرنگار زن بیکار هستم و بیشتر خبرنگاران زن تاکنون از کار خبرنگاری دست کشیدهاند. کار که تنها راه درآمد در زندهگیشان بهشمار میرفت و متأسفانه بیشتر ما خبرنگاران در چنین شرایط با مشکلات سخت اقتصادی و حال مشکلات روحی و روانی و افسردهگی دستوپنجه نرم میکنیم.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
با رویکارآمدن امارت اسلامی، زنان در برخی از ولایتها حق کار در رسانهها را از دست دادهاند و تاکنون در این باره تصمیمی از سوی مسئولان امارت اسلامی گرفته نشده است. خواستیم دیدگاه مسئولان امارت اسلامی را در این زمینه داشته باشیم؛ اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.