یک دیپلمات ارشد آمریکایی در مصاحبۀ اختصاصی با سلاموطندار میگوید که باوجود پیشرفتهای طالبان در ولسوالیها و روستاها، واشنگتن برای رسیدن افغانستان به صلح از تلاشهایش دست برنمیدارد.
راس ویلسن، سرپرست سفارت آمریکا در کابل میگوید که برای تسریع روند گفتوگوهای صلح بینالافغانی هفتۀ آینده نشستی در دوحۀ قطر برگزار خواهد شد.
این دیپلمات آمریکایی میگوید، «هدف این نشست تمرکز دوباره بر گفتوگوها و بردن مذاکرات در موقعیتیست که بتوان به موفقیت و پیشرفت نزدیک شد… ما دست از تلاش برنمیداریم و چنین قصدی نیز نداریم.»
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
گفتوگوهای بینالافغانی که ماه گذشته از سر گرفته شده بود، نتیجهیی در پی نداشت و دولت افغانستان و طالبان با پخش بیانیۀ مشترک قول دادند که به گفتوگوهای سطح بالا در دوحۀ قطر ادامه خواهند داد.
در این بیانیه که پس از دو روز گفتوگو منتشر شد، آمده است که دو طرف بر حفاظت از جان غیرنظامیان، زیرساختها و ارایۀ خدمات متعهد اند.
در این بیانیۀ مشترک آمده است، «دو طرف به این نتیجه رسیدهاند که رسیدن به یک توافقی که بتواند منافع و خواستههای تمام شهروندان افغانستان را در پرتو اصول اسلامی برآورده کند، نیاز است. دو طرف تصمیم گرفتهاند که در گفتوگوهای سطح بالا شرکت کرده و به چنین توافقی دست یابند و برای رسیدن به چنین توافقی نشستهایی این چنینی باید ادامه یابد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر چند دقیقه پس از نشر بیانیۀ مشترک رسیدن به توافق در مورد آتشبس و آزادی زندانیان را قاطعانه رد کرد.
همزمان با این گفتوگوها، طالبان حدود ۲۰۰ ولسوالی را تصرف کرده و حالا حملاتشان را بر مرکزهای ولایتها آغاز کردهاند.
طالبان روز جمعه حملاتشان را بر شهر هرات شروع کردند که این عمل آنان در سومین شهر بزرگ افغانستان با جمعیت نیم میلیونی سبب ایجاد ترس و وحشت شده است.
آقای ویلسن در مصاحبهاش با سلاموطندار بر ادامۀ پشتیبانی نیروهای حمایت قاطع از نیروهای امنیتی افغانستان تأکید میکند و میگوید، «تلاش داریم تا روند ارایه چرخبالها و مهمات را تسریع کنیم، ما چندین حمله هوایی علیه طالبان انجام دادهایم که موثریت زیادی داشته است و قصد داریم این عمل را ادامه دهیم.»
این دیپلمات آمریکایی در پاسخ به پرسشی مربوط به موافقتنامۀ دوحه که میان طالبان و آمریکا امضا شد، میگوید، هدف اصلی موافقتنامۀ دوحه شروع گفتوگوها برای رسیدن به یک توافق سیاسی بود تا به چند دهه جنگ در افغانستان پایان داده شود.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ او، این یک دستاورد مهم است و این موافقتنامه در سراسر افغانستان امیدواریهای زیادی ایجاد کرد که هدف آمریکا نیز همین بوده است.
سرپرست سفارت آمریکا در کابل میگوید که حمایت از بخش امنیتی افغانستان از اولویتهای مهم واشنگتن است و کمکهای بشردوستانه و اقتصادی در رتبههای بعدی قرار دارد.
آقای ویلسن میگوید، «روشن است که اولویت فوری ما بخش امنیتی است، یعنی حمایت و تأمین تجهیزات مورد نیاز نیروی هوایی افغانستان، آموزش پیلوتها، کمک به پایداری نیروی هوایی، اجرایی و موثر نگهداشتن و همینطور تجهیز آنان.»
او میافزاید، حملات هوایی آمریکا نشانۀ آشکاریست که به سربازان افغانستان اطمینان میدهد که آنان در مبارزه با تروریسم تنها نیستند.
سرپرست سفارت آمریکا در کابل برای گردآمدن رهبران افغانستان در اطراف نظام جمهوری و دفاع از مردم روی اتحاد و تلاشهای هماهنگ تأکید میکند.