برای دریافت پاسخ به این پرسش که آیا ویروس کرونا یک بیماری فصلیست و با گرمترشدن هوا گسترش آن متوقف میشود یا خیر؟ در این باره اظهارات دانشمندان و مختصصان را جویا میشویم.
بررسیهای دانشمندان و پژوهشگران نشان میدهد که حساسیت تأثیر آبوهوای گرم بر کرونا از آنچه خیلیها امید دارند، کمتر است. به گفتۀ آنان، گسترش این ویروس در کشورهای مختلف با موقعیتهای جغرافیایی متفاوت است.
این دانشمندان به این باور اند که دما و رطوبت در فصلهای بهار و تابستان به کاهش موارد ابتلا منجر نخواهد شد و حتی اگر کووید ۱۹ خواص فصلی داشته باشد، نیز بعید است که در جریان فصل تابستان کامل نابود شود.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
شماری از پزشکان در افغانستان به این باور اند که گرمای تابستان احتمالاً بتواند روند گسترش ویروس کرونا را کُند کند؛ اما بعید است که کامل نابود شود.
با این حال، با گذشت دستکم سه سال از گسترش کرونا در کشور، شهروندان افغانستان همواره در فصل تابستان گواه اوجگیری این ویروس بودهاند. چنانچه زهرا یوسفی، یک تن از باشندهگان کابل، میگوید در فصل گرما بود که به ویروس کرونا مبتلا شد.
دانشمندان، سازمانهای پزشکی و دولتها، در حالی به صورت پیاپی دربارۀ خطر کرونا هشدار میدهند که بیشتر شهروندان کشور واکسن دریافت نکردهاند و فاصلۀ اجتماعی نیز با توجه به تهدیدات بلند کرونا رعایت نمیشود.
ویدا شمال، یک تن دیگر از باشندهگان کابل، نیر میگوید که ویروس کرونا شبیه سرماخوردهگیست. او نیز به این باور است که در فصل گرما کرونا نابود میشود.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
بیتفاوتی در برابر کرونا و نادیدهگرفتن آن از سوی برخی از شهروندان کشور، سبب شده است که از آغاز سال جاری خورشیدی تاکنون ۲۳۰۰ رویداد مثبت از سوی وزارت صحت عامه به ثبت برسد.
با این همه، علیرغم تصور برخیها که گسترش کرونا مانند همۀ بیماریهای ویروسی در هوای گرم از بین میرود، پاسخ منفیست. آنچه نتیجۀ تحقیقات و بررسیهای انجامشده نشان میدهد، هوای تابستان در کاهش و گسترش کرونا دخالت نمیکند و گسترش این ویزوس همهگیر ممکن است با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و اقدامات دیگر کاهش یابد.
متخصصان به این باور اند که با توجه به دادههای فعلی، همهگیری بیماری کرونا در فصل گرما با بلندشدن دما کاهش مییابد، اما نابود نمیشود.