در میان نگرانیها از بازماندن دختران و زنان از آموزش، خانمی در بدخشان، به تازگی کتابخانهای را زیر نام «کتابسرای اورانوس» در شهر فیضآباد، مرکز این ولایت، ایجاد کرده که بیشتر روی ارائهی خدمات به زنان تمرکز دارد.
گیتی فرح، مؤسس و مسئول این کتابخانه، هدف از ایجاد این مرکز را مهیاکردن محیطی آرام برای مطالعهکردن به دختران و زنان در بدخشان، عنوان میکند. او، میافزاید که برای رشد فرهنگ کتابخوانی در بدخشان، برنامههای رقابتی مقالهنویسی، نقد شعر و ادبیات داستانی را در این مرکز به راه میاندازند.
هرچند این مرکز برای مهیاکردن زمینهی کتابخوانی به زنان ایجاد شده، اما آقایان نیز میتوانند از داشتههای آن بهره ببرند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
با این که زمان اندکی از گشایش کتابسرای اورانوس میگذرد؛ اما، این مرکز توانسته که در کنار فراهمکردن زمینهی مطالعه برای دختران و زنان در بدخشان، مکانی شود برای نمایش تابلوهای نقاشان در این ولایت.
شماری از دانشجویان که برای مطالعهکردن به کتابسرای اورانوس آمده اند، میگویند که ایجاد چنین مرکزهایی، به جوانان به ویژه بانوان انگیزهی بیشتری برای مطالعهکردن داده و به گسترش فرهنگ کتابخوانی در بدخشان، کمک میکند.
به گفتهی این دانشجویان، به دلیل این که از این پیش دختران و زنان در بدخشان به چین مرکزی دسترسی نداشتند، باشندگان این ولایت از ایجاد کتابسرای اورانوس، خرسندی و پشتیبانی میکنند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
شماری از نقاشان در بدخشان، میگویند که ایجاد این مرکز سهولتهایی را برای آنها نیز به همراه داشته است. آنها میگویند که پیش از این، اثرهای شان در خانه خاک میخورد؛ اما اکنون، تابلوهای شان را در کتابسرای اورانوس برای شناساندن و فروش به نمایش میگذارند.
اورانوس -خواهر فرح-، دختر خردسالی که این کتابخانه نامش را به خود گرفته، آرزو دارد این مرکز، روزی به بزرگترین مرکز فرهنگی افغانستان بدل شده و مواد آموزشی مورد نیاز افراد نابینا را چاپ و نشر کند.