شماری از شهروندان در ولایتهای مختلف، میگویند که در محل زندگی شان به آب پاک دسترسی ندارند.
عبداللطیف، باشندهی ولسوالی واشیر هلمند، میگوید: «ما در مناطق خود با مشکل کمبود آب مواجه و مجبور شدیم که خانههای خود را ترک و به مرکز ولایت کوچ کنیم.»
پروانه، باشندهی غور، هم میگوید: «ما در منطقهای که زندگی میکنیم، به آب پاک دسترسی نداریم و دو ساعت راه میرویم تا برای خانوادهی خود آب پاک تأمین کنیم.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
رفیعالله، باشندهی تخار، نیز از حکومت سرپرست امارت اسلامی، میخواهد که به باشندگان این ولایت آب پاک تأمین کند. «خواست ما از حکومت سرپرست این است که به ما مردم چند حلقه چاه حفر کند تا از مشکلات کمبود آب جلوگیری شود.»
در همین حال، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، روز گذشته در حساب کاربری اکس خود از کمک کوریای جنوبی برای دسترسی نزدیک به ۲۰۰ هزار تن به آب پاک و خدمات بهداشتی، خبر داده است.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، افزوده است که هماکنون از هر ۱۰ خانواده در افغانستان، هشت خانواده به آب پاک دسترسی ندارند. به گفتهی این نهاد، دسترسینداشتن خانوادهها به آب پاک، خطر ابتلا به بیماریها را در افغانستان افزایش داده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
مسئولان در وزارت آب و انرژی اما با پذیرش معضل کمبود آب پاک در افغانستان، میگویند که نگرانی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در این رابطه جدی نیست. مطیعالله عابد، سخنگوی این وزارت، میگوید که حکومت برای رسیدگی به معضل کمبود آب پاک، برنامههایی را روی دست دارد.
او میافزاید: «کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفته که از هر ۱۰ خانواده در افغانستان، هشت خانواده به آب پاک دسترسی ندارد؛ من فکر میکنم این موضوع جدی نیست. اگرچه مردم در بخش دسترسی به آب پاک مشکلات دارند؛ اما ما برای رفع این مشکلات برنامههایی را روی دست داریم.»
کمبود آب آشامیدنی در افغانستان، یکی از جدیترین معضلهای اجتماعی است که میلیونها تن را در بزرگشهرها و روستاهای افغانستان با مشکل روبهرو کرده است. بر اساس آمار ادارهی ملی حفاظت محیط زیست، ۲۱ میلیون تن در افغانستان با کمبود آب آشامیدنی روبهرو اند.