مسئولان برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد، با نگرانی از گسترش دامنهی فقر در افغانستان، در بیانیهای گفته اند که کمکهای تمویلکنندگان برنامهی توسعهای به شدت کاهش یافته و درآمد حدود ۸۵ درصد شهروندان افغانستان نیز به کمتر از یک دالر در روز رسیده است.
بر اساس بیانیه، کانی ویگناراجا، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر منطقهای برنامهی توسعهای سازمان ملل متحد در آسیا_اقیانوسیه با انجمن آلمان برای ملل متحد در امور رسیدگی به وضعیت دشوار زنان که بیشتر از ناداری متأثر شده اند، گفتوگو کرده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در بیانیه به نقل از کانی ویگناراجا، آمده است: «ما بر حمایت مستقیم از کار تحت مالکیت زنان، ایجاد شغل، خدمات اجتماعی اساسی، انرژیهای تجدیدپذیر و مدیریت بلایا، تمرکز میکنیم.»
در همین حال، شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، تغییرهای آبوهوایی، خشکسالی و سیلابهای ویرانگر را، از عاملهای عمدهی گسترش دامنهی فقر در افغانستان میدانند.
عبدالنصیر رشتیا، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره چنین میگوید: «در سطح کارکردها، نبود زیربناهای اقتصادی و کمبود سرمایهگذاری زیربنایی هم از طرف حکومت سرپرست و هم از طرف نهادهای غیردولتی، باعث گسترش فقر و نیز باعث کمبود زمینهی کار در کشور شده است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
رفیق صادقیار، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، میگوید که سازمان ملل متحد برای کاهش فقر در کشور باید پروژههای توسعهای خود را از سر بگیرد. «حکومت و نهادهای بینالمللی پروژههای توسعهای را برای کاهش ناداری در کشور روی دست بگیرند و نیز تلاش شود که فابریکهها/کارخانهها برای اشتغالزایی ایجاد شود.»
گفتنی است که به تازگی دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، با نگرانی از گسترش ناداری در افغانستان گفته است که در سال روان میلادی حدود ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمکهای انساندوستانه نیاز خواهند داشت. به گفتهی اوچا، نیمی از جمعیت افغانستان هماکنون با ناداری دستوپنجه نرم میکنند که بیشتر شان نیز زنان اند.