مسئولان اتحادیه‌ی دانش‌گاه‌ها و مؤسسه‌های تحصیلات عالی خصوصی افغانستان، می‌گویند که به دلیل بازداشته‌شدن دانش‌جویان دختر از تحصیل و نیز دل‌سردی دانش‌جویان پسر از حضور در دانش‌گاه‌ها، روند جذب دانش‌جویان در دانش‌گاه‌ها کاهش یافته و این سبب شده است تا دانش‌گاه‌های خصوصی با خطر ورشکستگی روبه‌رو شوند.

محمدکریم ناصری، مسئول بخش رسانه‌های این اتحادیه، به سلام‌وطندار می‌گوید که امسال در هر دانش‌گاه خصوصی، از ۳۰ تا ۸۰ دانش‌جو جذب شده است. او می‌افزاید: «در سال روان، در هر دانش‌گاه خصوصی از ۳۰ تا ۸۰ دانش‌جو جذب شده و انگیزه‌ی ادامه‌ی تحصیل در کشور، کاهش یافته است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین‌ حال، مسئولان شماری از دانش‌گاه‌های خصوصی، می‌گویند که به دلیل ادامه‌ی محرومیت دختران از تحصیل، دانش‌گاه‌های خصوصی ناچار شده اند که فعالیت‌های خود را متوقف کنند.

زاهد امرخیل، سرپرست دانش‌گاه خصوصی استقلال، می‌گوید: «پس از بازداشته‌شدن دختران از تحصیل، انگیزه‌ی دانش‌جویان پسر برای ادامه‌ی تحصیل، نیز کم‌تر شده است و بیش‌تر دانش‌گاه‌های خصوصی، ناچار اند که فعالیت‌های خود را متوقف کنند.»

با این حال، مسئولان در وزارت تحصیلات عالی، می‌گویند که این وزارت از فعالیت دانش‌گاه‌های خصوصی در سطح افغانستان، پشتیبانی می‌کند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

ضیاءالله هاشمی، سخن‌گوی وزارت تحصیلات عالی، می‌گوید: «وزارت تحصیلات عالی، یک کمیته را ایجاد کرده است که از طریق آن به مشکلات دانش‌گاه‌های خصوصی رسیدگی خواهد شد؛ اما بر اساس فرمان رهبر امارت اسلامی، دختران تا امر ثانی به دانش‌گاه‌ها نمی‌روند.»

بر اساس آمار اتحادیه‌ی دانش‌گاه‌ها و مؤسسه‌های تحصیلات عالی خصوصی افغانستان، پیش از این ۲۰۰ هزار دانش‌جوی دختر و پسر در ۱۴۰ دانش‌گاه خصوصی در سراسر کشور، سرگرم ادامه‌ی تحصیل بودند؛ اما اکنون، این رقم به ‌گونه‌ی چشم‌گیری کاهش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: