به تازگی اندریکا راتوت، معاون امور بشری دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، در دیدار با محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا، گفته است که این نهاد افزون بر خواست سه میلیارد دالر از کشورها برای کمک‌های انسان‌دوستانه به افغانستان، در نظر دارد در زمینه‌ی ارتقای ظرفیت نیز، دو میلیارد دالر کمک درخواست کند.

حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی، در این باره می‌گوید: «اندریکا راتوت، معاون امور بشری یوناما، در این دیدار گفته است که ضمن درخواست کمک سه‌میلیارددالری از کشورهای کمک‌کننده به خاطر کمک‌های بشردوستانه‌، این نهاد در نظر دارد در زمینه‌ی ارتقای ظرفیت، دو میلیارد دالر درخواست کند.»

مسئولان در وزارت اقتصاد حکومت سرپرست، می‌گویند که کمک‌های انسان‌دوستانه به افغانستان، در کوتاه‌مدت برای کاهش ناداری خانواده‌ها و مبارزه با ناامنی غذایی، مؤثر بوده است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که این وزارت برای کاهش بیش‌تر ناداری، برنامه‌های کارآفرینی را روی دست دارد. «این کمک‌ها برای کاهش تدریجی فقر و مبارزه با ناامنی غذایی، می‌تواند در کوتاه‌مدت مؤثریت داشته باشد؛ ولی راه حل اساسی ایجاد زمینه‌ی کار به مردم است و وزارت اقتصاد برای کاهش ناداری، برنامه‌هایی را روی دست دارد.»

بر اساس اعلامیه‌های برنامه‌ی جهانی غذا، از آغاز سال روان میلادی تا کنون، آلمان ۱۵ میلیون یورو؛ روسیه یک میلیون دالر؛ اتحادیه‌ی اروپا ۲۰ میلیون یورو؛ کوریای جنوبی چهار میلیون دالر؛ بریتانیا ۳۶ میلیون دالر؛ جاپان ۱۳ میلیون و اسپانیا یک میلیون یورو، به شهروندان افغانستان از طریق این برنامه کمک کرده است.

با این حال، شماری از آگاهان مسائل اقتصادی، با تأکید بر مؤثرنبودن کمک‌های انسان‌دوستانه برای کاهش فقر، می‌گویند که کشورها باید از برنامه‌های اقتصادی زیربنایی پشتیبانی کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شبیر بشیری، آگاه مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: «کاهش ناداری و کمک بشردوستانه، رابطه‎‌ای باهم ندارد و با این کمک‌های بشردوستانه، ناداری در کشور کاهش نمی‌یابد و باید از برنامه‌های اشتغال‌زایی پشتیبانی شود.»

نصیراحمد رشتیا، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، نیز می‌گوید که کشورها باید در افغانستان از برنامه‌های اقتصادی پشتیبانی کنند. «ضرورت است که دنیا افغانستان را کمک‌های اقتصادی کند و زمانی که این کمک‌ها صورت بگیرد، این سبب می‌شود که پروژه‌های اقتصادی و انکشافی به حرکت بیاید.»

پیش از این، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، گفته بود که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان در سال روان میلادی به کمک‌های بشری نیاز دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: