دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، به تازگی با پخش گزارشی گفته با این که بیش از ۳۰۰۰ کیلومترمربع زمین در افغانستان از ماین‌های به‌جامانده از جنگ پاک‌سازی شده؛ اما هنوز بیش از ۵۰۰۰ مورد شناسایی‌شده‌ی دیگر باقی مانده است که نیاز به پاک‌سازی دارد.

این نهاد، افزوده است که در بیش از سه دهه‌ی پسین، بیش از ۴۴ هزار شهروند افغانستان در نتیجه‌ی انفجار ماین‌‌ها و مواد منفجرناشده‌ی جنگی کشته و زخمی شده اند. در گزارش آمده است: «حدود پنج هزار و ۳۹۲ خطر شناسایی‌شده هنوز باقی مانده است که تقریباً یک هزار و ۲۸۳ کیلومترمربع زمین را نشان می‌دهد. این معضل حدود یک هزار و ۵۳۷ جامعه را تهدید می‌کند که مانع از حرکت امن غیرنظامیان و افراد انسان‌دوستانه می‌شود.»

در بخشی دیگر از گزارش یوناما آمده که انفجار ماین‌ها و مواد منفجرناشده‌ی جنگی در افغانستان، بیش‌ترین قربانی را از زنان و کودکان گرفته است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، در حالی این موضوع را مطرح کرده است که یک‌شنبه‌ی هفته‌ی روان، ۱۰ کودک در غزنی و هرات در نتیجه‌ی انفجار ماین‌‌های به‌جامانده از جنگ کشته و پنج کودک دیگر زخمی شدند.

در سوی دیگر، نزدیکان شماری از این کودکان که در نتیجه‌ی انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ کشته شده اند، از حکومت و نهادها‌ی بین‌المللی می‌خواهند که برای پاک‌سازی محل زندگی شان از وجود ماین‌ها و مواد منفجرناشده‌ی جنگی، اقدام جدی کنند.

ظاهر، باشنده‌ی ولسوالی کشک رباط‌سنگی هرات، می‌گوید که کودکان در این ولسوالی در هنگام بازی با ماین، کشته و زخمی شدند.

او می‌افزاید: «این کودکان برای بازی رفته ‌بودند؛ این نارنجک زیر خاک بوده؛ این را روی زمین بیرون کرده و روی آن با سنگ زدند؛ انفجار کرده؛ یک کودک را از بین برد و پنج تن دیگر اکنون زخمی اند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

اختر‌محمد، باشنده‌ی ولسوالی گیروی غزنی، نیز می‌گوید: «در روستای زدران در نتیجه‌ی انفجار ماین، نُه کودک کشته شدند. درخواست جدی ما از دولت این است که منطقه‌ی ما را از وجود ماین‌ها پاک‌سازی کند.»

صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، نیز روز گذشته اعلام کرد که افغانستان یکی از آلوده‌ترین کشورها به مواد منفجرناشده‌ی جنگی است که بیش‌ترین قربانی آن، زنان و کودکان اند.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شوند که پیش از این وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، تعیین‌نشدن بودجه‌ی مشخص از سوی حکومت را دلیل اصلی کندی در روند پاک‌سازی زمین‌های آلوده با مواد منفجرناشده‌ی جنگی عنوان کرده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: