در ادامه‌ی قربانی‌شدن کودکان در نتیجه‌ی انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ در افغانستان، یک کودک در بغلان جان باخته است و هفت تن دیگر به شمول سه کودک، در کنر زخمی شده اند.

در همین حال، خانواده‌های این قربانیان، از حکومت سرپرست امارت اسلامی می‌خواهند که برای شهروندان برنامه‌های آگاهی‌دهی بیش‌تری برگزار کنند.

ضیا، باشنده‌ی کنر که روز گذشته هفت عضو خانواده‌اش در نتیجه‌ی انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ زخمی شده است، می‌گوید که در میان ترس انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ، شب‌وروز شان را می‌گذرانند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

او می‌‌افزاید: «در ساحه‌ای که ما زندگی می‌کنیم، بیش‌تر کوه وجود دارد که ملوث به ماین‌های به‌جامانده از جنگ است. خواستم این است که این ساحات بیش‌تر ماین‌پاکی شود.»

صفت‌الله، باشنده‌ی بغلان که برادرش روز گذشته قربانی انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ شده است، از حکومت سرپرست امارت اسلامی می‌خواهد که برای کودکان بیش‌تر کارزارهای آگاهی‌دهی برگزار کند.

او می‌‌افزاید: «برادرم روز گذشته یک مرمی/گلوله را پیدا کرده و در خانه آورده و انفجار کرده و او از بین رفته است. خواست ما از حکومت این است که برنامه‌هایی را روی دست بگیرد که بیش‌تر برای کودکان آگاهی‌دهی شود.»

از سویی هم، مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گویند که از آغاز سال روان میلادی تا کنون، ۲۸۶ رویداد انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ در سراسر کشور رخ داده که در نتیجه‌ی آن ۳۴۲ کودک کشته و زخمی شده اند.

نورالدین رستم‌خیل، رییس انسجام و هم‌آهنگی ماین‌پاکی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید که این وزارت در جریان سال روان، به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار شهروند در باره‌ی خطر انفجار مواد منفجرناشده‌ی به‌جامانده از جنگ آگاهی‌دهی کرده است.

او می‌افزاید: «از آغاز سال روان میلادی تا کنون ۲۸۶ رویداد انفجار ماین‌های به‌‌جامانده از جنگ در کشور رخ داده که ۵۲۳ تن به شمول ۳۴۲ کودک کشته و زخمی شده اند. کودکان به دلیل ناداری سرگرم خریدوفروش آهن بیش‌تر شده که سبب مرگ شان می‌شود و ولایت‌هایی که بیش‌تر متأثر از انفجار ماین‌های به‌جامانده شده از جنگ‌هایی مانند میدان‌وردک، غزنی، زابل، هلمند، کندهار، لوگر، پکتیا، پکتیکا، خوست و ولایت‌های مشرقی است و نیز از میان ۴۰۰ ولسوالی افغانستان، ۱۱۹ ولسوالی از مواد منفجره‌ی به‌جامانده از جنگ عاری است و ۲۸۱ ولسوالی دیگر ملوث با مواد منفجره‌ی به‌جا‌مانده از جنگ اند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، ایمل صافی، کارشناس و مشاور ارشد تخنیکی پاک‌سازی ماین در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید که خانواده‌ها نیز باید در باره‌ی نشانه‌های خطر انفجار ماین به کودکان شان آگاهی‌دهی کنند.

او می‌افزاید: «ما در برنامه‌ی آگاهی‌دهی پیام‌هایی داریم مانند این که کودکان یک چیزی مشکوک را در بیرون از خانه می‌بینند، دست نزنند و پس از آن به کلان خانواده یا موسفید قریه از آن اطلاع می‌دهند.»

مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گویند که کم‌بود بودجه، برنامه‌های ماین‌روبی آن‌ها را با کندی روبه‌رو می‌کند؛ اما با آن هم در سال آینده تلاش می‌شود که از ۶۰ تا ۸۰ کیلومترمربع را از وجود مواد منفجره‌ی به‌جامانده از جنگ، پاک کنند. روز گذشته، اداره‌ی ماین‌پاکی سازمان ملل متحد، اعلام کرد که بیش‌تر قربانیان غیرنظامی انفجار ماین‌های به‌جامانده از جنگ در افغانستان، کودکان اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: