گزارش‌گران ویژه‌ی سازمان ملل متحد، در گزارشی با اشاره به وعده‌ی امارت اسلامی به آغاز آموزش و کار زنان بدون ارائه‌ی جدول زمانی، می گویند که تبعیض جنسیتی در افغانستان نهادینه شده است. 

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و دو روتی استرادا تانک، رییس گروه کاری تبعیض علیه زنان و دختران در این سازمان، با ارائه‌ی گزارش سفر هشت‌روزه‌ی شان از افغانستان، روز گذشته –جمعه، ۱۵ ثور- در شهر ژنو سویس، گفتند که امارت اسلامی، پیش‌رفت نسبی به‌دست‌آمده در راستای برابری جنسیتی در دو دهه‌ی گذشته را از بین می‌برد.

در این گزارش، هم‌چنان آمده که مقام های امارت اسلامی از کار زنان در بخش صحت، آموزش و تجارت مطابق شریعت و جدا از مردان، بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم و ادامه‌ی کار زنان، بدون ارائه‌ی جدول زمانی مشخص اطمینان داده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

گزارش‌گران سازمان ملل در جریان سفر شان به افغانستان از ۲۷ اپریل تا چهارم می، با مقام‌های امارت اسلامی، فعالان مدنی، گروهی از زنان و رهبران مذهبی، آموزگاران و خبرنگاران، قربانیان نقض حقوق بشر و نهادهای سازمان ملل متحد، دیدار کرده اند.

شماری از فعالان حقوق زن که با گزارش‌گران سازمان ملل متحد دیدار کرده اند، می گویند که آن‌ها در انتظار پاسخ مثبت پس از ارائه‌ی گزارش گزارش‌گران سازمان ملل استند.

فروزان داودزی، فعال حقوق زن که با گزارش‌گران سازمان ملل دیدار کرده، به سلام‌وطندار، می‌گوید: «ما در دیدار خود با گزارش‌گران سازمان ملل، خواهان برداشتن محدودیت از کار و تحصیل شدیم؛ اما تا فعلا جواب قانع کننده نگرفتیم و ما انتظار داریم پاسخی دریافت کنیم و درصورتی که ما پاسخ دریافت نکنیم، ارائه‌ی این گزارش، در وضعیت زنان تغییر نمی‌آورد.»

قرار است گزارش کامل گزارش‌گران سازمان ملل متحد از وضعیت حقوق‌بشری افغانستان، در جولای در پنجاه‌سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، ارائه شود.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

بلال کریمی، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی اما، با رد گزارش گزارش‌گران سازمان ملل، می‌گوید که اکنون، ۹۸ هزار زن در بخش‌های معارف و صحت، وزارت داخله و مالیه در بخش ترانسپورت و فرودگاه‌ها کار می‌کنند. «پس باید بگویم که واقعیت‌های عینی در کشور ما دیگر چیز است و متأسفانه گزارش‌هایی که از بیرون نشر می‌شود، واقعیت‌ها را به گونه‌ی خوب درک نکرده اند.»

در سوی دیگر، با پایان مهلت یک‌ماهه‌ی سازمان ملل برای بازنگری مأموریتش در افغانستان، روز گذشته، دفتر هیئت معاونت این سازمان در افغانستان، از کارمندان خود خواست که از خانه به کار شان ادامه بدهند.

این در حالی است که به تازگی مایکل مکال، رییس کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواسته که از زنان افغانستان حمایت کرده و کارشیوه‌ی کمک‌رسانی بدون حضور زنان در افغانستان را نپذیرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: