عرفان هزاره، جوان‌ترین نقاش مهاجر افغانستان در ترکیه است. او اهل افغانستان و بزرگ‌شدۀ ایران است. عرفان در زمان اندک بیش‌ترین توجه مقام‌های ترک را جلب و جای‌گاه خوبی به خودش پیدا کرده است. او با کارهای جدی و فوق‌العاده در عرصۀ هنر نقاشی توجه مقام‌های بلندپایۀ ترکیه را به خود جلب کرده و از این طریق شایسته‌گی‌اش را به مردم ترکیه نیز به نمایش گذاشته است.

سلام‌وطندار در جست‌وجوی استعدادها و چالش‌های فراراه مهاجران افغانستان در ترکیه، این‌ بار با جوان‌ترین استعداد مهاجر گفت‌وگو کرده است.

عرفان هزاره در گفت‌وگو با سلام‌وطندار دربارۀ خودش چنین می‌گوید: «من در هفت ساله‌گی به رشتۀ نقاشی علاقه‌مند شدم و آغاز کار من در این رشته از مدرسه بود که با شرکت در چندین مسابقۀ نقاشی و برنده‌شدن در مسابقات و به‌دست‌آوردن جوایز به من شوق و علاقۀ زیاد ایجاد کرد و با کشیدن نقاشی ذهنی و تصویری توانستم جلب توجه کنم.»

عرفان در زمان اندک بیش‌ترین توجه مقام‌های ترک را جلب و جای‌گاه خوبی به خودش پیدا کرده است.

عرفان همان‌گونه که در هفت‌‌ ساله‌گی به هنر نقاشی علاقه‌مند شده، پس از دو سال (نُه‌ ساله‌گی) با پشتی‌بانی پدر و مادرش توانسته است در یکی از مدرسه‌های شهرستان/ولسوالی شهریار کشور ایران ثبت نام و پس از دو سال تلاش، در یازده ساله‌گی در دو نمایشگاه شرکت کند. عرفان در کم‌ترین زمان توانسته است از هنر نقاشی دستاوردی داشته باشد.

عرفان هزاره در حال نقاشی

کارهای عرفان هزاره بیش‌تر روی «قلمِ سیاه» و «رنگ روغنی» می‌باشد که تاکنون با کشیدن چهره‌های مقام‌‌های ترکی چون والی و رئیس ادارۀ مهاجرت ولایت کاستامونو و هم‌چنان والی ولایت انقره و شهردار کیچ‌اورن توانسته است تشویق معنوی شود. او می‌گوید، به‌خاطر کارهای محکم و فوق‌العاده هزینۀ بالایی که هنر نقاشی داشت، در ایران مجبور به دست‌فروشی شده و دست‌فروشی هم کرده است.

عرفان از مهاجرت‌ نامنظمی که تجربه کرده است، این‌گونه می‌گوید: «بنابر مشکلات امنیتی که پدرم در افغانستان در جنگ‌های داخلی داشت، به ایران نیز دامن‌گیر ما شد و پس از ۱۸ ساعت پیاده‌روی از ایران به ترکیه مهاجرت کردیم. در ابتدا یک‌سال بنابر مشکلات اقتصادی از رشتۀ هنر نقاشی به دور ماندم و مجبور به کارکردن شدم. به کارهای ساختمانی، کارهای خیاطی و کارهای دست‌فروشی روی آوردم و پس از یک‌سال و پنج ماه توانستم دوباره به رشتۀ دل‌خواه خود برگردم و در یکی از مدرسه‌های کاستامونو ثبت نام کنم.»

عرفان هزاره اکنون در انقره، پایتخت ترکیه زنده‌گی می‌کند. او در آینده‌ها به‌خاطر افغانستان برنامه‌های خوبی در ذهن دارد. عرفان می‌خواهد از طریق نمایشگاه‌های هنر نقاشی چهرۀ افغانستان را به جهانیان طوری دیگری به نمایش بگذارد.

او که هنوز خیلی جوان است، اما دربارۀ دردها و مشکلات فراراه وطن و مردمش بیش‌تر از کسانی که حتی مسئولیت بزرگی در برابر وطن و ملت دارند، بهتر می‌داند. عرفان در ورزش نیز فعالیت چشم‌گیری داشته است. به گفتۀ خودش، در رشتۀ ورزشی «کاراته» فعالیت می‌کند. هنوز از رشتۀ ورزشی دو مقام استانی و ده مقام شهری و چندین لوح به‌دست آورده است.

گفتنی‌ست که عرفان هزاره در ترکیه درخواست پناهنده‌گی به سازمان مهاجرت داده و با پشتی‌بانی سازمان مهاجرت در انقره منتظر نتیجۀ پذیرش سازمان و قبول‌شدن در یکی از کشورهای پیش‌رفتۀ جهان می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *