فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، با پخش گزارشی گفته که در سال روان میلادی، مرگ ۹۴ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای را ثبت کرده‌ است که بیش‌ترین آن‌ها، در درگیری‌های اخیر در غزه کشته شده اند.

بر اساس آمار فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، دست‌کم ۷۲ درصد مرگ خبرنگاران در سال روان، در درگیری‌های غزه ثبت شده است که از سال ۱۹۹۰ تا کنون، بیش‌ترین میزان کشته‌شدن خبرنگاران در درگیری نظامی را نشان می‌دهد.

دومینیک پرادالیه، رییس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در این گزارش خواستار توقف فوری این خون‌ریزی شده ‌است.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

در بخشی از این گزارش آمده است: «جامعه‌ی بین‌المللی به ‌ویژه دادگاه کیفری بین‌المللی، باید با مسئولیت‌های خود روبه‌رو شود و در صورت لزوم، کسانی را که دستور حمله به روزنامه‌نگاران را داده ‌اند، تحت پی‌گرد قانونی قرار دهد.»

در گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، هم‌چنان آمده است که هفت خبرنگار در سال روان میلادی در آسیا کشته شده اند که افغانستان نیز شامل آن است.

ظریف کریمی، مسئول نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)، به سلام‌وطندار می‌گوید که مصونیت خبرنگاران در افغانستان، هنوز یکی از چالش‌های عمده‌ی سد راه فعالیت خبرنگاری است.

او، می‌افزاید: «خبرنگاران کم‌تر به خاطر مشکلات امنیتی و مصونیتی به گزارش‌های انتقادی می‌پردازند. ما خواستار این هستیم که خبرنگاران بیش‌تر تحت حمایت‌های امنیتی قرار گیرند.»

بخش دیگر گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، به دوام بازداشت خبرنگاران در جهان پرداخته است که بر اساس آمار این نهاد، هم‌اکنون ۳۹۳ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای شان در زندان به سر می‌برند.

این در حالی است که اکنون سلطان‌علی جوادی، مدیرمسئول «رادیو نسیم» در دایکندی، در زندان حکومت سرپرست امارت اسلامی به سر می‌برد.

مسئولان محلی دایکندی و دادگاه عالی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار گفته اند که جوادی، به دلیل تبلیغات ضد امارت اسلامی، به یک سال زندان محکوم شده است.

اسماعیل، از بستگان سلطان‌علی جوادی، به سلام‌وطندار می‌گوید: «دلیل موجه برای محکوم‌شدن به یک سال زندان ندارد؛ اما چیزی که حکومت می‌گوید، به رسانه‌های خارجی کار می‌کرده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، مسئولان در وزارت اطلاعات‌وفرهنگ حکومت سرپرست، تأیید می‌کنند که در دو سال گذشته یکی-دو مورد قتل خبرنگاران در افغانستان رخ داده است؛ اما این وزارت از تلاش‌ها برای تأمین مصونیت خبرنگاران اطمینان می‌دهد.

حیات‌الله مهاجر فراهی، معین امور نشراتی وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، به سلام‌وطندار می‌گوید: «از زمانی که امارت اسلامی آمده، مرگ خبرنگاران به صفر رسیده است. ما در دو سال گذشته یک تا دو رویداد را داشته‌ایم و این رویدادهایی اند که در مزارشریف رخ داده بود.»

با این که در بیش‌تر از دو سال گذشته، امنیت فیزیکی خبرنگاران در مقایسه با پیش بیش‌تر شده است؛ اما خبرنگاران می‌گویند که با مشکلات تازه‌ای مانند سانسور و نداشتن امنیت شغلی روبه‌رو اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: