در حالی که دوام زندگی میلیونها شهروند افغانستان به کمکهای انساندوستانهی جامعهی جهانی وابسته است، برنامهی جهانی غذا در اعلامیهای گفته که به دلیل کمبود بودجه، ارائهی کمکها به نیازمندان در افغانستان را، در ماه اپریل محدود کرده است. این برنامه افزوده که به دلیل کمبود بودجه در اپریل سال روان میلادی، از مجموع ۱۳ میلیون نیازمند، تنها به چهار میلیون تن کمکهای انساندوستانه ارائه میکند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
برنامهی جهانی غذا، افزوده است که برای رساندن کمک به نیازمندان در اپریل، به ۹۳ میلیون دالر و برای شش ماه آینده، به ۸۰۰ میلیون دالر نیاز دارد. هیسیو ویلی، رییس برنامهی جهانی غذا برای افغانستان، گفته است: «کاهش کمکهای غذایی در حالی رخ میدهد که افغانها، یک زمستان سرد دیگری را پشت سر گذاشته و هماکنون، به دلیل مبارزه با بحرانهای پیدرپی، نیز خسته اند.»
سیفالله، باشندهی تخار که برای یافتن پول چند قرص نان، به جادههای شهر تالقان، مرکز این ولایت آمده است، میگوید که خانوادهی ششنفریاش چشم به راه او است تا با دستان پر به خانه برگردد. او میافزاید که بیشتر روزها به دلیل نیافتن کار و پول، مجبور است با دستان خالی به خانه برگردد و خانوادهاش مجبور است همهی شب را گرسنه بماند. سیفالله، میگوید: «بعضی روزها کار میکنم؛ اما بعضی روزها کسی مرا به کار نمیبرد. روزگار ما وابسته به کار روزانهی من است. اگر روزی به من کار یافت شود، درآمدم ۲۰۰ تا ۲۵۰ افغانی میشود و روز ما خوب میگذرد و روزی که کار نباشد، روزگار ما تیره است و در خانه، هم اعضای خانواده و هم خودم غمگین میباشیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
همین گونه، عبدالظاهر، باشندهی غور، میگوید که این روزها برای گذراندن روزگار، به دریافت کمکهای انساندوستانه نیاز دارد. او که اندکترین داراییاش را برای درمان همسرش هزینه کرده است، میگوید: «ما از گرسنگی به آخر رسیدهایم. اگر مؤسسهها به ما کمک نکنند، ما دیگر خلاص هستیم و چیزی به خوردن نداریم.» برنامهی جهانی غذا، افزوده است که افغانستان در سال روان در مقایسه با ۲۵ سال پسین، در معرض بالاترین خطر قحطی قرار دارد و کمکهای غذایی این نهاد، آخرین راه نجات برای میلیونها شهروند این کشور است.