هیأت مدیرۀ بانک جهانی کمک مالی بلاعوض ۱۳۲ میلیون دالری ادارۀ توسعۀ بین‌المللی به افغانستان را تصویب کرده است. این کمک روز گذشته تصویب شده است.

بانک جهانی با پخش اعلامیه‌یی گفته است که این مقدار پول به‌خاطر ادامۀ روند اصلاحات بنیادی، بهبود مصارف اداره‌های دولتی و تأمین شفافیت مالی، تقویت حکومت‌داری و دست‌یابی افغانستان به رشد اقتصادی از طریق تشویق سرمایه‌گذاری خصوصی به مصرف می‌رسد.

این بانک نیز گفته که قرار است این کمک مالی جدید از طریق برنامۀ توسعۀ پالیسی مشوقه‌های ۲۰۲۱ میلادی هزینه شود که در مطابقت با اولویت‌های کلیدی دولت در چارچوب صلح و توسعۀ ملی افغانستان تنظیم شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

هم‌زمان با این، در اعلامیۀ بانک جهانی آمده است که صندوق بازسازی افغانستان نیز ۳۰۰ میلیون دالر جدید را برای پشتی‌بانی از این برنامه کمک می‌کند. صندوق بازسازی افغانستان به نماینده‌گی از ۳۴ تمویل‌کنندۀ بین‌المللی و کشورهای کمک‌کننده توسط بانک جهانی مدیریت می‌شود.



با ۳۰۰ میلیون دالر صندوق بازسازی افغانستان، مجموع کمک مالی جدید به این کشور به ۴۳۲ میلیون دالر می‌رسد. بانک جهانی گفته که شکننده‌گی اوضاع سیاسی و همه‌گیری کرونا بر اوضاع اقتصادی، سیستم مالی دولت و نتایج توسعۀ اجتماعی، اثرهای ناگوار برجای گذاشته است.

براساس اعلامیۀ این بانک، سال گذشتۀ میلادی به‌دلیل گسترش کرونا و قرنطینۀ شهرها، بیش‌تر مردم وظایف و شغل‌های‌شان را به‌ویژه در بخش‌های غیررسمی و خدماتی از دست دادند و میزان رشد اقتصادی افغانستان به ۲ درصد کاهش یافت.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

همین‌گونه، بانک جهانی گفته که در چند ماه پسین، میزان فقر به‌دلیل بدترشدن خشک‌سالی و وضعیت دشوار اقتصادی که با تشدید بحران امنیتی و شکننده‌گی اوضاع سیاسی هم‌راه است، بیش‌تر افزایش یافته است.

در همین حال، هینری کرالی، رئیس دفتر بانک جهانی برای افغانستان گفته است: «تصویب این کمک مالی جدید، بیان‌گر تعهد درازمدت و پایدار بانک جهانی در راستای کمک به مردم افغانستان برای بهبود اوضاع اقتصادی_اجتماعی که از گسترش ویروس کرونا متأثر شده است، می‌باشد.»

رئیس دفتر بانک جهانی برای افغانستان نیز گفته که بانک جهانی آماده است در چنین وضعیت دشوار، هم‌کاری نزدیک خود را با دولت افغانستان به‌منظور ادامۀ روند اصلاحات و حفاظت از دستاوردهای این کشور در مسیر دست‌یابی به خودکفایی و رشد اقتصادی ادامه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *