شماری از نهادهایی که از سوی زنان رهبری میشوند، ائتلافی را زیر نام «ابتکار زنان برای صلح و امنیت» در کابل بنیانگذاری کردهاند. این ائتلاف از ۱۵ نهاد تحت رهبری زنان که در کابل و ولایتها فعالیت دارند، تشکیل شده است.
نجیبه ایوبی، رئیس کلید گروپ امروز (یکشنبه، ۱۹ دلو/بهمن) در نشستی که به همین مناسبت در کابل برگزار شد میگوید، هدف از ایجاد این ائتلاف، تشریک و تقویت کار جمعی به عنوان یک نهاد در میان نهادهای جامعۀ مدنی به رهبری زنان و حصول اطمینان از شمولیت زنان در روند صلح است.
به گفتۀ بانو ایوبی، نقش ناکافی زنان در سطوح امنیتی و صلح، ضعف در هماهنگی میان نهادهای زنان و پراکندهگی این نهادها سبب شد، تا این نهادها یک ائتلاف تشکیل دهند.
او میگوید، زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و باید صدایشان از یک منبع واحد به گوش طرفهای گفتوگوکننده رسانیده شود. بانو ایوبی میافزاید، چشم مردم به سیاستگران دوخته شده و سیاستگران باید به صدای مردم در بارۀ روند صلح پاسخ درست دهند.
به گفتۀ او، مردم از دو طرف گفتوگوکننده میخواهند تا بر سر میز مذاکره حاضر باشند و به خواست مردم تمکین کنند تا یک صلح دایمی در کشور حاکم شود.
سیما سمر، رئیس پیشین کمیسیون حقوق بشر افغانستان میگوید، موجودیت جامعۀ مدنی در هر جامعهیی که خواهان حفظ کرامت انسانی و حقوق بشر میباشد، ضروری است.
به گفتۀ بانو سمر، جامعۀ مدنی مانند یک پل میان مردم و دولت عمل میکند و اگر جامعۀ مدنی در یک کشور دموکراتیک تقویت شود، وضعیت زندهگی مردم نیز بهبود مییابد.
او میگوید، مردم باید در روند صلح حضور فعال داشته باشند و در صورتیکه مردم از این روند حذف شوند، این روند ناکام و اشتباه خواهد بود.
شرکتکنندهگان این نشست میگویند، یکی از دستآوردهای مهم دور نخست گفتوگوهای صلح در دوحه، نشستن دو هیأت بر سر میز مذاکره بود، اما آنان با انتقاد از توقف دور دوم گفتوگوها میگویند که باید هر چه زودتر این روند آغاز شود.
نزدیک به یک ماه از آغاز دور دوم گفتوگوهای صلح میگذرد، اما حدود سه هفته میشود که این روند به گونۀ کامل متوقف شده است؛ زیرا هیأت طالبان میز گفتوگو را ترک کردهاند و سرگرم سفرهای خارجی هستند.