شماری از زنان در لغمان که سرگرم تولید مواد خوراکی و لباس‌های زنانه استند، از حکومت سرپرست می‌خواهند که کار بازار ویژه‌ی زنان در این ولایت را که نیمه‌تمام باقی گذاشته شده، به پایان برسانند.

آن‌ها، می‌گویند که کالاهای تولیدی شان در بازارهای عادی خریدار زیادی ندارد و در صورتی که بازار ویژه‌ای به آنان ایجاد شود، می‌توانند فروش خوبی داشته باشند.

بشرا و خواهرش در شهر مهترلام، مرکز لغمان که لباس زنان می‌دوزد، از حکومت سرپرست می‌خواهد که برای ساخت بازاری ویژه به آن‌ها توجه جدی کند. او می‌افزاید: «ما در خانه خیاطی می‌کنیم و لباس زنانه می‌دوزیم؛ اما وقتی در بازار می‌بریم به قیمت مناسب و خوب به فروش نمی‌رسد؛ اگر در لغمان بازار مشخص برای تولیدات ما آماده شود، کالاهای تولیدی ما به قیمت مناسب به فروش می‌رسد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نوریه، صنعت‌کار دیگری در شهر مهترلام که واسکت و پیراهن چرمه‌دوزی تولید می‌کند، می‌گوید که اگر بازار ویژه‌ی زنان در این ولایت ساخته شود، می‌توانند کالاهای شان را به بهای خوبی بفروشند. «ما لباس و واسکت‌های چرمه‌دوزی را آماده می‌کنیم و در جلال‌آباد به فروش می‌رسانم؛ به اندازه‌ای که زحمت دارد، فایده ندارد؛ اگر بازار ویژه آماده شود خیلی خوب است.»

دیبا سمندری، مسئول اتاق تجارت زنان در لغمان، می‌گوید که کار ساخت بازار ویژه برای زنان در این ولایت در دوره‌ی جمهوری آغاز شده بود، اما تا اکنون تکمیل نشده است. او، می‌افزاید که برای کامل‌شدن کار ساخت این بازار، با مسئولان مربوطه نیز گفت‌وگو کرده است. «ما برای خانم‌های تجارت‌پیشه درخواست ایجاد بازار را داده‌ایم تا این‌ها بتواند تولیدات خود را به قیمت خوب به فروش برساند و زمینه کار فراهم شود.»

بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری لغمان، اکنون ۵۰۰ زن در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت در بخش تولید مواد خوراکی و لباس سرگرم کار اند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در سوی دیگر، حسین‌احمد تیلوی، رییس شهرسازی و مسکن لغمان، می‌گوید که کار ساخت بازار ویژه‌ی زنان در این ولایت که ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار افغانی هزینه برمی‌دارد، ۷۵ درصد به پیش رفته است.  او، می‌افزاید که درخواست بودجه برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره، با رهبر امارت اسلامی شریک شده و در صورت تأیید، روند آن از سر گرفته خواهد شد. «با ایجاد بازار ویژه‌ی زنان در لغمان به آن‌ها زمینه‌ی بازاریابی و کار فراهم می‌شود؛ کوشش می‌کنیم که این پروژه را تکمیل کنیم؛ با رهبری شریک کرده‌ایم و منتظر تأیید بودجه استیم.»

نبود مکانی ویژه‌ برای فروش تولیدات صنایع دستی زنان در لغمان، سبب شده که کار بیش‌تر صنعت‌کاران زن در این ولایت خریدوفروش خوبی نداشته باشد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: