شماری از نهادهای کمکرسان جهانی، یک بار دیگر از بلندبودن میزان نیازمندی شهروندان افغانستان به کمکهای انساندوستانه به ویژه مواد غذایی همزمان با کمبود بودجهی این سازمانها در افغانستان، هشدار میدهند.
برنامهی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، امروز گفته است که در شش ماه آیندهی سال روان میلادی، تنها یک-چهارم جمعیت در افغانستان به کمکهای غذایی نیاز مبرم دارند؛ در حالی که این برنامه برای ارائهی کمک، ۶۵۰ میلیون دالر بودجه کم دارد.
دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، نیز روز دوشنبه با پخش گزارشی در وبسایتش نوشته است که از ۲۳.۷ میلیون نیازمند به کمکهای بشری در افغانستان، بیش از نُه میلیون تن آن را کودکان تشکیل میدهند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در بخشی از گزارش اوچا آمده است: «۲۳.۷ میلیون تن از جمله ۹.۲ میلیون کودک در افغانستان، همچنان به کمکهای انساندوستانه نیاز دارند. این شرایط به دلایل ناامنی غذایی، سوءتغذیه، ملوثبودن زمینها به مواد منفجره، حوادث طبیعی مکرر، شیوع بیماریهای واگیردار و اثرات تغییرات آبوهوایی، پیش آمده است.»
با این حال، شماری از آسیبدیدگان رویدادهای طبیعی به ویژه سیلابهای پسین در شماری از ولایتهای کشور، به سلاموطندار میگویند که افزون بر ویرانشدن سرپناههای شان، سیلابها امکانات صحی، آموزشی و راههای مواصلاتی را نیز ویران کرده است.
صدر، باشندهی ولسوالی دهنهی غوری بغلان، در این باره میگوید: «راههای عامه، سرکها، خانهها، مکتبها و مدرسهها ویران شده و سیلبرها باید در این جاها کشیده شود. برای مردمانی که خانههای شان تخریب شده، باید خانه داده شود.»
سخیداد، باشندهی ولسوالی بغلان مرکزی بغلان، نیز در این باره میگوید: «مکتبها، چوکی و میز هیچی نمانده و کلینیک ما هم از بین رفته است. در مکتب طفلها از درس ماندند؛ چهار طرف مکتب را سیل برده؛ کلینیک برقش خراب شده؛ دوا و داکتر نیست، چاههای آب از بین رفته در کلینیک. تا ۷۰۰ شاگرد از درس باقی ماندند.»
همین گونه، محمد، باشندهی ولسوالی چهارسدهی غور، میگوید که سیلابها با تخریب مرکزهای درمانی و آموزشی در این ولسوالی، مردم را با مشکل روبهرو کرده است.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
او میافزاید: «سیلابهای ویرانگر تمام خانه و کاشانهی ما و مکاتب و مساجد و باغ و زراعت ما را از بین برده است. فعلاً یک سرپناهی ندارند اطفال ما که درس بخوانند؛ تعمیر مکاتب همه از بین رفته؛ خیمه هیچ چیزی وجود ندارد. گردوخاک، هوای گرم و اینها از یک سو مریضیهای گوناگون را برای اطفال ما به میان آورده است.»
برنامهی جهانی غذا و اوچا نیز به منظور کمک به نیازمندان به ویژه کمک به کودکان در افغانستان برای تهیهی مواد خوراکی، سرپناههای موقت برای آسیبدیدگان، امکانات صحی و آموزشی و دیگر خدمات همگانی، درخواست بودجه کرده اند.
این در حالی است که اتحادیهی اروپا، روز گذشته از کمک انساندوستانهی ۱۵۰ میلیون یورویی به افغانستان خبر داده است. دنمارک نیز ۷.۹ میلیون دالر برای ارائهی کمکهای بشری به صندوق امانی افغانستان کمک کرده است.