کنفرانس دوروزه‌ی «ملی کار» به هدف مبارزه با بی‌کاری و ارائه‌ی مشورت‌ها برای ایجاد فرصت‌های شغلی، امروز (سه‌شنبه، ۲ اسد) در ارگ گشایش یافت.

محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرای امارت اسلامی، در مراسم گشایش این کنفرانس می‌گوید که بی‌کاری در افغانستان میراث حکومت‌های گذشته و برای ازبین‌بردن آن، به هم‌کاری‌های جهانی نیاز است. او می‌افزاید: «امارت اسلامی برای کاهش بی‌کاری در سه سال گذشته اقدام‌های مؤثر را انجام داده؛ با کشور‌های همسایه و خلیج تفاهم کرده‌ایم که افراد ماهر و نیمه‌ماهر افغان را بپذیرند و مدرک‌های قانونی بدهند؛ در سکتور‌های کشاورزی، صنعت و معادن خواستیم که زمینه را فراهم و بندرهای ترانزیتی را فعال کنند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، از جامعه‌ی جهانی می‌خواهد که برای کاهش سطح بی‌کاری، محدودیت‌های وضع‌شده بر افغانستان را بردارند و این کشور را به عنوان عضو فعال جامعه‌ی جهانی بپذیرند.

امیر‌خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه‌ی حکومت سرپرست نیز، می‌گوید که کشورها از پیامدهای بی‌کاری در افغانستان متأثر خواهد شد و از این رو، آنان باید برای حل بنیادی این معضل اجتماعی با امارت اسلامی هم‌کاری کنند. «بی‌کاری تاوانش به کشورهای جهان هم بر می‌گردد؛ باید جهان در این بخش مردم افغانستان را یاری کند؛ با ازبین‌رفتن کاشت مواد مخدر، به کاشت بدیل نیاز است؛ معتادان درمان شدند، آنان به کار نیاز دارند، جهان در این بخش اما مسئولیت خود را ادا نکرده بل که محدودیت ایجاد کرده.»

رامین بهزاد، رییس سازمان جهانی کار اما از هم‌کاری با امارت اسلامی برای ایجاد فرصت‌های شغلی اطمینان می‌دهد و می‌گوید که این سازمان برای کاهش سطح بی‌کاری در افغانستان، برنامه‌هایی را روی دست دارد. بهزاد می‌‌گوید: «ما برای حمایت از تشبثات کوچک و متوسط با هم‌کاری سازمان ملل کارهای مؤثر را روی دست داریم؛ در دو سال یک میلیون فرصت شغلی را ایجاد کرده‌ایم و به ۴۰ هزار تشبثات متوسط و کوچک در بخش مالی یا تخنیکی کمک‌ها را برای شان رساندیم.»

در سوی دیگر، مسئولان سکتورهای صنعت و زراعت، می‌گویند که ظرفیت‌های خوبی اشتغال‌زایی در این سکتورها موجود است؛ اما این سکتورها نیاز به هم‌کاری دارند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نورالدین عزیزی، ‌سرپرست وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید: «از سکتور خصوصی می‌خواهیم که زنجیره‌ ارزش تولیدات شان را مکمل کرده و پس از آن صادرات داشته باشیم؛ مواد خام باید پخته و صادر شود، این گونه به تعدادی زیادی فرصت کاری ایجاد می‌شود، امروز صدها شرکت بیرونی مراجعه کرده و می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری‌های بزرگ داشته باشند.»

مسئولان در وزارت کار و امور اجتماعی، می‌گویند که در این کنفرانس دوروزه علت‌های بی‌کاری در افغانستان به گونه‌ی همه‌جانبه بررسی و برای کاهش سطح بی‌کار راه‌کارهای جامع و اساسی ارائه خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: