شام پنجشنبهی هفتهی گذشته -۱۲ عقرب-، گزارشهایی مبنی بر بازداشت ظریفه یعقوبی و چهار پسر دیگر از یک کنفرانس خبری در غرب کابل از سوی نیروهای امارت اسلامی، در رسانهها همگانی شد. تا اکنون، از وضعیت خانم یعقوبی و چهار فرد بازداشتشدهی دیگر، اطلاعی در دست نیست.
نیروهای امارت اسلامی در حالی ظریفه یعقوبی و چهار جوان دیگر را بازداشت کرده اند که پیش از برگزاری نشست، برگزارکنندهگان آن، با نیروهای امنیتی امارت اسلامی همآهنگی کرده بودند. معصومه حسینی، یکی از معترضان که در نشست روز پنجشنبهی زنان در غرب کابل حضور داشت، میگوید: «برای ادای مسئولیت، ما حوزهی هشت را در جریان ماندیم، با کمال نیکی پذیرفتند و دو نفر را هم برای امنیت ما روان کردند.» او، میافزاید که در حین برگزاری نشست، نیروهای امارت اسلامی به محل آمده در ابتدا این نشست را بر هم زده و پس از توهین دختران، «همه را گروگان گرفته و پلیس زن شان تلفن همه دخترا را چک کرد و عکس و مواد برنامه را دلیت کرد.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمد سیرت، دانشجو در دانشگاه کابل نیز، یکی از بازداشتشدگان در این نشست است. غلامحیدر سیرت، پدر او، میگوید که پسرش اتفاقی به این برنامه رفته بوده. او، میافزاید: «تقاضای ما از امارت اسلامی این است که اینها هیچ گناهی ندارند و شاید از طرف همصنفیای که گفته باشند برویم همچون یک محفلی است، رفتند و بازداشت شدند، میخواهیم هر چه زودتر آزاد شود.»
بازداشت ظریفه یعقوبی و چهار تن دیگر از نشست خبری در غرب کابل، واکنشهایی را نیز در داخل و بیرون از کشور به همراه داشته است.
وولکر تورک، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان و یوناما، در برابر این بازداشت واکنش نشان داده و از آن انتقاد کرده اند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، در برگهی فیسبوک خود نوشته است که در بارهی رهایی بازداشتشدگان با امارت اسلامی صحبت کرده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
این در حالی است که امارت اسلامی هنوز، در بارهی این بازداشت و چرایی آن، جزئیاتی ارائه نکرده است. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، امروز (شنبه، ۱۴ عقرب) در نشست خبریای در کابل، با ابراز بیخبری از بازداشت ظریفه یعقوبی و چهار پسر دیگر، گفت: «بعضی از زنان و خانمها در بعضی از جاها جمع میشوند، دستهایی از بیرون پشت شان است و تشویق میشوند که اعتراض و غالمغال کنند و یک نوع بیباوری را به میان بیاورند، که ما او دستها را هم میبینیم و ارگانهای ما آنها را کشف میکند.»
با رویکارآمدن امارت اسلامی، در بیشتر از یک سال گذشته، زنان و دختران بارها در برابر سیاستهای حکومت و محرومشدن از حقوق اجتماعی شان، به خیابانها ریخته و اعتراض کرده اند؛ اما در بیشتر موردها، با برخوردهای خشن نیروهای امارت اسلامی روبهرو شده و سرکوب شده اند.