القاعده، گروهی در فهرست سیاه سازمان ملل متحد و خیلی از کشورهای جهان که از نگرانی‌های عمده‌ی جهان نسبت به افغانستان است. این گروه که حضور و فعالیت آن در افغانستان امارت اسلامی را تا سقوط حکومتش در دور اول کشانده، این بار نیز این حکومت را با چالش‌هایی روبه‌رو کرده‌ است.

ادعای حضور و فعالیت گروه القاعده در بیش‌تر از دو سال گذشته، از مهم‌ترین ادعاها و نگرانی‌هایی است که در برابر امارت اسلامی از سوی جهان مطرح شده است. در تازه‌ترین مورد هم شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارشی از این ناحیه اظهار نگرانی کرده ‌است.

ایجاد دست‌کم هشت اردوگاه آموزشی القاعده و فعال‌ترشدن آن در افغانستان، حمایت از تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) و فعال‌شدن برخی گروه‌های هراس‌افکن در افغانستان در بیش‌تر از دو سال گذشته، مواردی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش خود از افغانستان پرده برداشته‌ است.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

این گزارش‌ اما واکنش جدی ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی را برانگیخته است. سخن‌گوی امارت اسلامی در واکنش به این گزارش می‌گوید که در سازمان ملل متحد برنامه‌ای برای اتهام‌واردکردن به امارت اسلامی در جریان است و اعضای این سازمان به ویژه کشورهایی که با امارت اسلامی روابط خوب‌تری دارند، باید از آن جلوگیری کند.

مجاهد در این باره به رسانه‌ها می‌گوید: «ما می‌دانیم که شماری از کشورهای عضو شورای امنیت در افغانستان با شکست مواجه شده اند. آنان طبعاً کینه‌ی خویش را تبارز می‌دهند و این چنین افواهات را پخش می‌کنند؛ اما آن کشورهای عضو که روابط خوب با افغانستان دارند، باید اجازه ندهند که اعتبار این نهاد برزگ بین‌المللی صدمه ببیند و تصامیم آن بر محور اهداف سیاسی چند کشور بچرخد.»

این در حالی است که پیش از این نیز بارها سازمان ملل متحد در گزارشی‌های گونه‌گون از تهدیدهای هراس‌افکنی برخاسته از افغانستان به ویژه امکان فعال‌تر و قوی‌ترشدن گروه‌های مسلح هراس‌افکن در افغانستان اظهار نگرانی کرده است.

در واکنش به گزارش‌های تکراری سازمان ملل متحد، پاسخ امارت اسلامی نیز تکراری و یکی بوده که گزارش‌ها را بی‌اساس و از تعهد خود مبنی بر اجازه‌ندادن به فعالیت گروه‌های هراس‌افکن سخن زده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این همه، آگاهان بر بررسی جدی چنین گزارش‌ها تأکید دارند. اجمل زرمتی، آگاه مسائل سیاسی، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «گزارش سازمان ملل در حد یک ادعا است که باید ثابت شود. ثابت‌شدن معلوماتی که در گزارش سازمان ملل آمده است، به یک تحلیل و تحقیق همه‌جانبه نیاز دارد.»

ثمر سادات، آگاه مسائل نظامی، نیز در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «این تشویش‌ها و گزارش‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد و سازمان ملل باید در این مورد تصمامیمی داشته باشد.»

این در حالی است که پیش از این جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا بر ازبین‌برده‌شدن القاعده در افغانستان به هم‌کاری امارت اسلامی تأکید کرده بود.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: