دومین دور کارزار سراسری تطبیق واکسین ضدبیماری فلج کودکان (پولیو) برای سال روان میلادی در افغانستان، امروز آغاز شد.
وزارت صحت عامهی امارت اسلامی، میگوید که این کارزار چهار روز ادامه مییابد و در آن، ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار کودک زیر پنج سال، واکسین ضدپولیو دریافت خواهند کرد.
شرافتزمان امرخیل، سخنگوی این وزارت، میگوید که امارت اسلامی تلاش دارد با تطبیق واکسین ضدپولیو، این بیماری را از افغانستان ریشهکن کند. او، میافزاید: «ما در همکاری با شریکان خود، تلاش داریم که با عملیکردن برنامههای وقایهای، جلو شیوع بیماری پولیو و دیگر بیماریها را بگیریم.»
به گفتهی امرخیل، در این دور، به کودکان قرصهای مبندازول نیز داده میشود؛ قرصهایی که برای پیشگیری از بیماری کرمدل به کار میرود.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
در سال روان میلادی دو مورد بیماری فلج کودکان در بادغیس و هلمند، به ثبت رسیده است.
در سوی دیگر، شماری از خانوادهها در شهر کابل که در ساعتهای نخستین آغاز کارزار واکسین ضدپولیو، کودکان شان را واکسین کرده اند، میگویند که خانوادهها باید برای پیشگیری از ابتلای کودکان شان به فلج دایمی، آنها را واکسین کنند.
حنا، باشندهی قلعهی فتحالله که کودک دوسالهاش واکسین دریافت کرده، میگوید که باورهای نادرست مادران در بارهی واکسین ضدپولیو، کودک را با فلج دایمی روبهرو میکند. «مادران باید به موقع کودکان شان را واکسین کنند؛ چون این بسیار مهم است. بعضی مادران، واکسین پولیو را خطرناک میدانند برای کودکان شان؛ اما این واکسین برای صحت و آیندهی کودک مهم است.»
محمدعمر، باشندهی تایمنی شهر کابل که پدر چهار کودک است، میگوید که خانوادهها نباید با بیتوجهی به واکسین ضدپولیو، سلامت کودکان شان را به خطر بیندازند. او، میافزاید: «یک کودکم را واکسین کردم؛ سه کودک دیگرم بالاتر از پنج سال است؛ کودکان ما نسبت به دیگر کشورها در برابر بیماریها آسیبپذیر است. به همین خاطر، باید واکسین شوند. این واکسین، هیچ ضرری به کودک نداد و خانوادهها نباید به این بیتوجه باشند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
کارزار طبیق واکسین ضدپولیو اکنون به شکل سایتبهسایت در همه بخشهای افغانستان اجرا میشود؛ چیزی که به باور شماری از واکسیناتورها، دسترسی کودکان به این واکسین را محدود کرده است.
فریبا کریمی، واکسیناتور در شهر کابل، میگوید: «خانهبهخانه بهتر بود؛ چون ما میرفتیم و کودکانی که در خانه نبودند، فردا میرفتیم؛ حالا در هر سه خانه، یک سایت داریم و کوشش میکنیم که کودکان از واکسین نمانند؛ ولی تأثیر مانده و امکان این که کودک از واکسین بماند، زیاد وجود دارد.»
افغانستان و پاکستان، تنها مکانهایی اند که بیماری فلج کودکان در آن محو نشده و بر بنیاد آمار ارائهشده از سوی سازمان جهانی بهداشت، در سال روان میلادی، ۱۸ مورد مثبت ویروس محیطی پولیو در افغانستان ثبت شده است.