شماری از نهالفروشان در شهر ترینکوت، مرکز ارزگان، به سلاموطندار میگویند که در مقایسه با سالهای گذشته، در سال روان فروش نهال در این ولایت نزدیک به ۵۰ درصد کاهش یافته است.
آنها، میگویند با این که بارندگیهای پسین امیدواریهایی را برای افزایش سطح آب ایجاد کرده است؛ اما مردم به دلیل خشکسالی به کاشتن نهال علاقه نشان نمیدهند.
عبدالباری، فروشندهی نهال در ترینکوت، میگوید: «در مقایسه با گذشته کار ما کم شده است. در گذشته ما ۱۰ هزار افغانی فروش داشتیم؛ حالا فروش ما به ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ افغانی رسیده است.»
محمدرسول، دیگر فروشندهی نهال در ترینکوت، نیز میگوید: «کار ما در حال رشد بود؛ نهال بادام، چهارمغز و نهالهای دیگر فروخته میشد؛ اما اکنون مردم میآیند و دو نهال نمیتوانند بخرند؛ در حالی که در گذشته ۱۰ اصله نهال میخریدند؛ چون خشکسالی است.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در همین حال، شماری از کشاورزان در ارزگان نیز، میگویند خشکسالی سبب شده است که باشندگان این ولایت، از کاشتن نهال در زمینهای شان خودداری کنند.
آنها، میافزایند که در بعضی زمینها، نهالهایی که سال گذشته کاشته شده بود، به دلیل خشکسالی از بین رفته است.
کشاورزان در ارزگان، از مسئولان میخواهند که دنبال راه حلی برای مبارزه با خشکسالی باشند.
محمدهاشم، کشاورز در ارزگان، میگوید: «نهالی که کاشته بودیم، خشک شده است. اگر نهال بگیرم، دوباره خشک میشود؛ چون خشکسالی است.»
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
گلاحمد، دیگر کشاورز در ارزگان، نیز میگوید: «از حکومت میخواهیم که بندهای آب بسازد؛ آب ما ناحق ضایع میشود. اگر آب داشته باشیم، زمینهی کار به کشاورزان فراهم میشود.»
با این حال، مسئولان محلی در ارزگان، میگویند که هرچند در اثر بارندگیهای پسین میزان خشکسالی کاهش یافته؛ اما با آن هم برای مبارزه با خشکسالی قرار است هفت بند آبگیر در شهر ترینکوت و ولسوالیهای ارزگان ساخته شود.
احسانالله حماس، سخنگوی والی ارزگان، میگوید: «برای ذخیرهکردن آب، ساخت بندهای آب منظور شده که کار عملی آنها آغاز شده و امید است در سال آینده کار بند آغاجان و بندهای دیگر هم آغاز شود. با ساخت این بندها، هم آب دخیره میشود و هم مشکل کشاورزان به دلیل خشکسالی برطرف میشود.»
گفتنی است که خشکسالی و تغییرهای آبوهوایی از چند سال به این سو، کشاورزی در بخشهای شمالی، جنوبی و غربی افغانستان را، متأثر کرده است.