خشک‌سالی شدید باشنده‌گان شهر ترینکوت، مرکز ارزگان و ولسوالی‌های آن را متضرر کرده و بیش از نیمی از باغ‌های این ولایت به‌دلیل خشک‌سالی خشک شده و از بین رفته است.

شماری از کشاورزان در ارزگان به سلام‌وطندار می‌گویند که ام‌سال به‌دلیل خشک‌سالی نتوانسته‌اند به باغ‌های خود آب برسانند. آنان می‌افزایند حتی زمین‌هایی که یک قرن بود در آن‌‌ها کشت می‌شد، نیز ام‌سال از کشت‌وکار بازمانده‌اند.

سیف‌الله، یک تن از کشاورزان در ارزگان، می‌گوید: «در گذشته آب خوب بود و ما در این‌جا گندم و جواری می‌کاشتیم، اما اکنون چیزی نکاشته‌ایم. با مشکلات زیادی مواجه‌ایم، ام‌سال جواری نیست و با نبود غله مواجه‌ایم. حکومت باید برای ما بندهای بزرگ آب بسازد.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

باشنده‌گان ارزگان از امارت اسلامی می‌خواهند که برای کاهش اثرهای منفی خشک‌سالی تلاش‌های خود را افزایش دهد. در همین حال، شماری از کارشناسان کشاورزی اثرهای منفی خشک‌سالی ام‌سال در این ولایت را بی‌پیشینه می‌دانند.

عبدالشکور کریمی، رئیس دانشکدۀ زراعت ارزگان، به سلام‌وطندار می‌گوید که با توجه به وضعیت طبیعت، خشک‌سالی در سال‌های آینده باز هم افزایش خواهد یافت.

او می‌افزاید: «روی رودخانه‌ها باید بند ایجاد و برای جلوگیری از خشک‌سالی نباید جنگل‌ها قطع شود. آب‌هایی که بی‌جا می‌رود، باید جمع‌آوری شود.» او تأکید می‌کند که افزون بر جلوگیری از بندهای کوچک آب، باید جلوی حفر چاه‌های عمیق نیز گرفته شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، قدرت‌الله حمیدی، آمر اطلاعات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ارزگان، به سلام‌وطندار می‌گوید در هم‌کاری با نهادهای فعال روی طرح‌هایی کار می‌کنند که در نتیجۀ آن آب‌های باران مهار می‌شود و نگرانی‌ها دربارۀ خشک‌سالی‌ها پایان می‌یابد.

گفتنی‌ست که ام‌سال افزون بر ارزگان، خشک‌سالی در سطح کشور اثرهای منفی گذاشته است و حتی در برخی مناطق مردم به آب آشامیدنی دست‌رسی ندارند که این موضوع سبب نگرانی‌های بیش‌تر شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: