شماری از نهال‌فروشان در غزنی، می‌گویند که با آمدن بهار علاقه‌مندی باشندگان این ولایت به کاشت نهال بیش‌تر شده و بازارهای خرید و فروش نهال نیز رونق گرفته است.

‌فیروز، نهال‌فروش، می‌گوید که به دلیل بارش باران در زمستان و روزهای پسین، میزان فروش نهال در مقایسه با سال گذشته چهار برابر افزایش یافته است. «امسال فروش نهال نسبت به سال گذشته چهار برابر بیش‌تر است. دو سال خشک‌سالی بود. نهال‌های دوساله، سه‌ساله شد؛ اما فروخته نشدند. امسال هیچ پیدا نمی‌شود هر قدر از یحیاخیل و منطقه‌های دیگر هم می‌آوریم، کافی نیست.»

فیروز، می‌افزاید که در سال روان باشندگان ولسوالی‌های غزنی و ولایت‌های هم‌جوار آن، علاقه‌ی بیش‌تری به ایجاد باغ‌ها و کاشت نهال پیدا کرده اند. «امسال هر کس را ببینی، ۲۰۰ یا ۳۰۰ اصله نهال برای غرس‌کردن در خانه‌های شان، کنار سرک و مکتب‌ها می‌برند. هرسال ما یک موتر ناجو می‌آوردیم؛ اما امسال چهار موتر ناجو آوردیم؛ یک اصله نهال هم نمانده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر، شماری از باشندگان غزنی، می‌گویند که بارش باران در زمستان و روزهای پسین، خوشبینی‌ها را برای داشتن سالی پربار در میان باشندگان این ولایت به میان آورده است.

داوود، باشنده‌ی غزنی، می‌گوید: «این جا برای خرید درخت آمده‌ام. می‌خواهم از این جا چند درخت انگور و بادام بخرم.»

روزی‌خان، مسئول یک شرکت زراعتی، می‌گوید که کشاورزان و باغ‌داران در غزنی در سال‌های گذشته به دلیل خشک‌سالی به کاشت نهال علاقه‌ی کم‌تری نشان می‌دادند؛ اما در سال روان علاقه‌ی آنان بیش‌تر شده است.

او می‌افزاید: «در این روزها که برف‌ و باران‌ بیش‌تر شده؛ امیدواری زیاد برای کشاورزان پیدا شده است.کشاورزان به خاطر بارندگی‌های که شده است درخواست نهال بیش‌تر را می‌کنند.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غزنی، نیز از باشندگان این ولایت می‌خواهند که برای سرسبزشدن شهر و داشتن محیط سالم نهال خریداری و غرس کنند. محمدادریس حنیف، رییس زراعت، آبیاری و مالداری غزنی، می‌گوید: «برای سرسبزی کشور ما باید دست‌به‌دست شویم. این وطن به غیر از دست خود ما به دست دیگران آباد نمی‌شود. خواست ما این است که نهال بکارند؛ نهال زیاد است ما در این بخش هم‌کاری می‌کنیم.»

کارشناسان امور کشاورزی اما می‌گویند که حکومت سرپرست و نهادهای امداد‌رسان برای تشویق کشاورزان و باغ‌داران به کاشت نهال، بایستی برنامه‌های آموزشی را در این بخش برگزار کنند و داروهای نباتی را در اختیار آنان قرار دهند.

این در حالی است که ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غزنی و شهرداری این ولایت چند روز پیش، کارزار نهال‌شانی را راه‌اندازی و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال میوه‌دار و بی‌میوه را در شهر غزنی، مرکز این ولایت و ولسوالی‌های آن غرس کردند

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: