همزمان با پذیرفتهشدن بلال کریمی، معاون پیشین سخنگوی حکومت سرپرست امارت اسلامی، به عنوان سفیر افغانستان در بیجینگ، پایتخت چین، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که تعیین این نمایندگی و تعامل با چین، گام مهمی در راستای بهرسمیتشناسی امارت اسلامی است. مجاهد، به سلاموطندار میافزاید تعامل چین با افغانستان، این پیام را به دیگر کشورها نیز میرساند که با امارت اسلامی وارد تعامل شوند.
او میگوید: «آقای کریمی روز گذشته کاپی اعتمادنامهی خود را به وزیر خارجهی چین پیش و آغاز به کار کرده است. رفتن او، نمایندگی خوب بین دو کشور خواهد بود. قبلاً اینها سفیر خود را تعیین کرده بودند، این گامی مهم بهرسمیتبخشیدن امارت اسلامی است. تعامل رسمی از سوی کشور مهم مثل چین صورت میگیرد و این یک روزنه و پیام است به دیگر کشورها که همچو اقداماتی را داشته باشند؛ در این راستا، تماسهای دیپلماتیک را تأمین کنند.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
بلال کریمی، نخستین سفیر حکومت سرپرست امارت اسلامی در چین، در سوم قوس سال روان به این کشور سفر کرد و روز گذشته، سخنگوی امارت اسلامی با پخش بیانیهای، از پذیرفتهشدن او به عنوان سفیر افغانستان در بیجینگ خبر داد.
هونگ لی، رییس تشریفات وزارت امور خارجهی چین، روز گذشته در هنگام تسلیمشدن اعتمادنامهی سفیر امارت اسلامی در این کشور، این اقدام را گامی مهم در توسعهی روابط دوجانبه خوانده است. او، افزوده است که چین میخواهد در چهارچوب «یک راه و یک کمربند» به افغانستان در پروژههای اقتصادی و زیربنایی کمک کند.
آگاهان مسائل سیاسی و روابط بینالملل، نیز به این باور اند که تبادل سفیر میان چین و افغانستان به سود هر دو طرف است و از سویی هم، میتواند بستری را برای بیرونشدن افغانستان از انزوای سیاسی و اقتصادی فراهم کند. محمدزلمی پوپل افغانیار، آگاه مسائل سیاسی، میگوید که پذیرش سفیر افغانستان در چین، دیگر کشورها را نیز وامیدارد که نقش افغانستان را در ثبات سیاسی منطقه و جهان سودمند بدانند.
او میافزاید: «تمام کشورهای دنیا، برقراری روابط شان بر اساس منافع ملی شان است. چین کشور صنعتی است و موادی که در معادن و کوههای افغانستان است، به آنها مورد ضرورت است. افغانستان با این روابط میتواند کمکم از انزوای اقتصادی و سیاسی بیرون شود، کشورهای همسایه هم باید به این نتیجه برسند که افغانستان باثبات، بیشتر میتواند نقش مثبتی را در راستای تأمین امنیت جهان به خصوص منطقه، داشته باشد.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
همین گونه، عبدالقادر کمالی، استاد دانشگاه و آگاه روابط بینالملل، میگوید: «نگاه چین به افغانستان نگاه اقتصادی است. چینیها میخواهند از ظرفیت استفاده کنند و با افغانستان روابط داشته باشند که بتوانند از ظرفیتهای خوب اقتصادی افغانستان به نفع خود شان استفاده کنند و این تبادل سفیرها میتواند ظرفیتهای خوبی برای تاجران افغانستان نیز داشته باشد.»
پس از رویکارآمدن امارت اسلامی، چین از انگشتشمار کشورهایی بود که با حکومت سرپرست وارد تعامل شده و در بیشتر از دو سال گذشته، روابط اقتصادی فزایندهای را با افغانستان برقرار کرده و دو ماه پیش، جاو شینگ را به عنوان سفیر خود در این کشور معرفی کرد که از سوی ریاستالوزرا اعتبارنامهاش را دریافت کرد.