در ادامه‌ی واکنش‌ها به تصمیم امارت اسلامی در برابر بازداشتن دانش‌جویان دختر از ادامه‌ی تحصیل، به تازگی شماری از اعضای حکومت نیز، مخالفت شان را با این تصمیم ابراز کرده اند.

انس حقانی، عضو ارشد امارت اسلامی، با نشر شعری به زبان پشتو در توییتر خود، از زیرپاشدن قلم و سکوت در این راستا، نوشته است.

همین گونه، عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره‌ی ملی امتحانات که پیش از این سرپرست وزارت تحصیلات عالی بود، در واکنش به منع دانش‌جویان دختر از رفتن به دانش‌گاه‌ها، در تویتی گفته که در صورت ایجاد خلا در بخش تحصیل، پُرکردن آن مشکل خواهد بود.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

آقای حقانی، به تاز‌گی در تویت دیگری از پیامد تصمیم‌های عجولانه و ناکافی پیرامون شماری از موضوع‌ها، هشدار داده ‌است.

در کنار این، صلاح‌الدین ایوبی، فرمانده امنیه‌ی زابل، در واکنش به منع تحصیل دختران، تأکید کرده‌ که زمینه‌سازی تعلیم و تحصیل به همه، از مسئولیت‌های امارت اسلامی است. او هم‌چنان از رهبری امارت اسلامی، خواستار بازنگری در تصمیم منع دختران از تحصیل شده است.

در همین حال، طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، در پیوند به موقف‌گیری‌های مخالف از سوی مقام‌های امارت اسلامی، می‌گوید: «این واضح شد که امارت اسلامی به حرف کسی گوش نمی‌کند؛ نه مردم افغانستان و نه جهان اسلامی. حالا وقت این است، اعضای امارت اسلامی که به این تصمیم مخالف استند، در یک نشست واضح آن را بگویند.»

همایون خیری، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز در پیوند به موقف‌گیری‌های مخالف از سوی مقام‌های امارت اسلامی، می‌گوید: « اعضای امارت اسلامی هر کدام به سلیقه‌‌ی خود عمل می‌کنند و این نشان‌دهنده‌ی عدم یک‌پارچگی امارت اسلامی در قبال چنین موضوع‌ها است.»

به همین ترتیب، گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، نیز به تازگی با بسته‌شدن دروازه‌های دانش‌گاه‌ها به روی دانش‌جویان دختر، آن را تصمیمی غیرشرعی و غیرمنطقی خوانده است.

در گوشه‌ی دیگر واکنش‌ها به بازداشتن دانش‌جویان دختر از تحصیل، زنان در شماری از شهرهای کشور، راه‌پیمایی‌هایی را به راه انداخته، شماری از دانش‌جویان پسر از اشتراک در صنف‌های درسی خودداری کرده و شماری از استادان نیز، از شغل شان استعفا کرده اند.

بر اساس داده‌های همگانی‌شده در شبکه‌های مجازی، دانش‌جویان پسر سال چهارم دیپارتمنت‌های اکتشافات معادن، جیولوژی، انجنیری و هایدرولوژی، دانش‌جویان پسر سال سوم انجنیری و دانش‌جویان پسر سال دوم صنایع کیمیایی در دانش‌گاه پولی‌تخنیک با ارسال نامه‌های جداگانه به نشانی ریاست این دانش‌گاه، اشتراک در صنف‌های درسی را تحریم کرده اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در کنار این، دانش‌جویان پسر سمستر نهم دانش‌کده‌ی پزشکی معالجه‌ای دانش‌گاه بلخ، دانش‌جویان پسر سال چهارم دانش‌کده‌ی کمپیوترساینس دانش‌گاه کابل و دانش‌جویان پسر مؤسسه‌ی تحصیلات عالی خصوصی افغان_پامیر، از دیگر دانش‌جویانی اند که از رفتن به دانش‌گاه‌ تا زمان اجازه‌‌نیافتن دختران به تحصیل، خودداری کرده‌ اند.

فهیم‌الله، یک تن از دانش‌جویان دانش‌گاه پولی‌تخنیک، به سلام‌وطندار می‌گوید: «ما در این حرکت تصمیم گرفتیم؛ تا زمانی که خواهران ما به تحصیل بازنگردند، ما نیز دانش‌گاه را تعطیل می‌کنیم.»

به دنبال واکنش‌های داخلی و بین‌المللی در برابر منع دانش‌جویان دختر از تحصیل، گزارش‌هایی مبنی بر بحث و رأی‌زنی در باره‌ی این تصمیم از سوی رهبری امارت اسلامی در کندهار، در رسانه‌ها پخش شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: