شهروندان افغانستان در بیرون از کشور، امروز با راهاندازی همایشهای اعتراضی در شهرهای مختلف جهان، خواهان توقف «نسلکشی هزارهها» در افغانستان شدند.
این در حالی است که صبح جمعه، ۸ میزان، در نتیجهی حملهی انتحاری بر مرکز آموزشی کاج در منطقهی هزارهنشین غرب کابل، دهها دانشآموز این مرکز به ویژه دانشموزان دختر، کشته و زخمی شدند.
به دنبال این حمله، دختران و زنان، اعتراضهای میدانی را در شهرهای مختلف کشور و جهان راهاندازی کردند و خواهان توقف کشتار ساختارمند هزارهها در افغانستان، شدند.
در چند روز گذشته، صداهای اعتراض شهروندان از درون مرزهای ملی رد شده و به دیگر کشورها نیز سرک کشیده است.
در ادامهی این اعتراضها، امروز (شنبه، ۱۶ میزان) شهروندان افغانستان در بیشتر از ۹۰ شهر در سراسر جهان، گرد هم آمده و خواهان توقف نسلکشی هزارهها شدند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در شماری از شهرهای جهان، شهروندان کشور میزبان نیز در همراهی با شهروندان افغانستان، صدای عدالتخواهی بلند کرده و خواستار توقف نسلکشی هزارهها در افغانستان شدند.
مظاهر رییسزاده، از برگزارکنندگان همایش اعتراضی در شهر انقرهی ترکیه، به سلاموطندار میگوید: «هدف عمومی و اصلی ما در اعتراض این بود که قتل عام و نسلکشی هزارهها متوقف شود و خواست ما این بود که سازمان ملل، شورای امنیت و شورای حقوق بشر، به گونهی بیطرف نسلکشی هزارهها را بررسی کنند.»
گفتنی است که در سالهای پسین، محلههای هزارهنشین و شیعهنشین در افغانستان به ویژه مرکزهای آموزشی و مذهبی این گروه قومی، همواره هدف حملههای خونبار قرار گرفته و صدها کشته و زخمی از آنها گرفته است.
عنایتالله حفیظ، از فعالان گردهمآییهای اعتراضی، بهسلاموطندار میگوید که با این اعتراضها تلاش دارند که سازمانهای جهانی، نسلکشی هزارهها در افغانستان را به رسمیت شناخته و روی وضعیت حقوقبشری آنها در این کشور، تحقیق کنند.
او، میافزاید که برای بهرسمیتشناختهشدن نسلکشی هزارهها در افغانستان، مدارک کافی گردآوری شده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
همزمان با این، کارزار توقف نسلکشی هزارهها، با هشتگ «StopHazaraGenocide#» در شبکههای اجتماعی مجازی راهاندازی شد که تا کنون، بیش از شش میلیون بار تویت شده است.
سکینه ادیب، خواهر نجیبه -دختر نوجوانی که در حمله بر مرکز آموزشی کاج کشته شد- به سلاموطندار میگوید که او، از راهاندازی همایشهای اعتراضی برای توقف نسلکشی شهروندان هزارهی افغانستان، استقبال میکند.
او، میگوید: «دادخواهی راهانداختهشده در شهرهای جهان را یک حرکت مثبت میپندارم. امیدوارم جامعهی جهانی و سازمان ملل متحد این حرکتها را جدی بگیرند و به خواست ما هزارهها لبیک بگویند. سالهای زیادی است که ما میسوزیم.»
لازم به یادآوری است که پیش از این سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای حقوقبشری جهانی، نیز از ادامهی حملههای هدفمند بر هزارهها و اقلیتهای مذهبی در افغانستان، به ویژه در زمان حاکمیت امارت اسلامی، ابراز نگرانی کرده اند.