شماری از باشندگان غور، میگویند که از دو هفته به این سو، بهای گاز مایع در این ولایت، از ۶۵ افغانی به ۸۰ افغانی افزایش یافته است. آنها از حکومت سرپرست میخواهند که بهای گاز را در بازارهای غور، کنترل کند.
به گفتهی باشندگان غور، بهای گاز در این ولایت به دلیل سرما افزایش یافته است.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
سعید، باشندهی شهر فیروزکوه، مرکز غور، میگوید: «گاز گران و هوا سرد است، بسیاری مردم ندارند، زنان بیوه و غریب اند. از امارت اسلامی میخواهیم که گاز ارزان شود، ۵۰ افغانی شود بالاخره ۴۰ افغانی شود که روزگار ما بهتر شود.»
معروف، دیگر باشندهی غور، نیز میگوید که هرساله با سردشدن هوا، بهای موادهای مصرفی افزایش مییابد. او میافزاید: «چند روز پیش قیمت گاز به ۶۵ افغانی بود و حالا ۸۵ افغانی شده، چه خبر است؟ خواهش من این است که یک فکری به حال ما بکنند و مواد سوخت زیاد بالا نرود.»
از سویی هم، شماری از فروشندگان گاز در غور، میگویند که دلیل افزایش بهای آن، بلندبودن نرخ گاز در بازار جهانی و افزایش مالیات است. آنها، از مسئولان میخواهند که به این مشکل شان رسیدگی کنند.
محمدسلیم، فروشندهی گاز در غور، میگوید: «۱۰-۱۵ روز شده که قیمت گاز بالا رفته است، علت آن هم این است در به بازار جهانی قیمت بالا رفته و مالیات را هم زیاد کرده اند. ما هم مجبوریم که بیاوریم و از یک کیلوگرام پنج تا شش افغانی فایده بگیریم.»
مقام های محلی غور نیز میگویند که به دلیل افزایش بهای گاز در بازار جهانی، بهای گاز در افغانستان نیز افزایش یافته است.
مسئولان محلی غور، نیز دلیل بلند بودن بهای گاز مایع را بالا رفتن بهای آن در بازار جهانی عنوان میکنند و میگویند که آنان در نظر دارند تا پس از بازسازی ذخایر گاز مایع که از سال های پیش در این ولایت باقی مانده است، روند توزیع آنرا آغاز نمایند تا بهای گاز در این ولایت کنترل شود.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
محمدابراهیم خلیل، مدیر عمومی شرکت تولید نفت و گاز غور، میگوید: « مدیریت عمومی شرک تولیدی نفت و گاز غور، یک تاسیسات گاز مایع به ظرفیت ۴۶۰ تُن دارد که متاسفانه طی چندین سال است تخریب شده است. تیم تخنیکی از ریاست عمومی نفت و گاز افغانستان آمده و برنامهی ترمیم را روی دست دارند و بعد از ترمیمات، امید است که پُرکاری شود و انشاءالله ما میتوانیم بازار را به کنترل بگیریم و نرخ درستتری را تعیین کنیم که شهروندان از آن مستفید شوند.»
گاز مایع در غور در حالی افزش یافته است که سرمای زودرس و ناداری بیشتر خانوادهها سبب شده که آنها نتوانند گاز مورد نیاز شان را تامین کنند.