مسئولان در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، می‌گویند که در سال روان کاشت بادنجان رومی در این ولایت افزایش یافته و در ۵۳۵ هکتار زمین بادنجان رومی کاشت شده است.

امین‌الله تکل، مدیر ترویج ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، می‌گوید که تخمین زده می‌شود ۲۸ هزار تُن محصول از کاشت بادنجان رومی برداشت شود. «‌بیش‌ترین بادنجان رومی در ولسوالی قرغه‌‌ای کاشت شده و به ولایت‌های دیگر فرستاده می‌شود. به دلیل کاشت بیش‌تر قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند و کشاورزان متضرر می‌شوند؛ چون بادنجان رومی زود فاسد می‌شود.»

تکل، می‌افزاید که برای افزایش میزان حاصلات کشاورزان، در شماری از ولسوالی‌ها، بذرهای اصلاح‌شده به آنان توزیع شده است و این ریاست تلاش دارد برای پشتیبانی از کشاورزان و نگه‌داری بادنجان رومی، سردخانه‌های غیرفعال را نیز، دوباره فعال کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر، شماری از کشاورزانی که در زمین‌های شان بادنجان رومی کاشته اند، از فراهم‌نبودن بازار مناسب برای فروش محصولات شان نگرانی دارند.

سهراب، کشاورز در یکی از ولسوالی‌های لغمان، می‌گوید که در سال‌های پسین کشاورزان به دلیل نبود بازار فروش، محصولات شان را با بهای اندک می‌فروشند. او می‌افزاید: «ما دو نوع بادنجان رومی کاشت می‌کنیم؛ یکی در فضای باز و دیگری در تونل‌های پلاستیکی. وقتی به حاصل برسد، در دو روز حدود ۳۰۰ من برداشت می‌کنیم. حاصلات خوب است؛ اما بازار ضعیف است و ما زیان می‌کنیم.»

نعمان، دیگر کشاورز نیز، می‌گوید که در صدها جریب زمین بادنجان رومی و دیگر گونه‌های سبزی کاشت شده؛ اما نبود بازار سبب شده که کشاورزان امیدی به فروش محصول شان نداشته باشند. به گفته‌ی این کشاورز: «در منطقه‌ی چهارباغ ولسوالی قرغه‌‌ای به هزاران جریب زمین بادنجان رومی کاشت شده است؛ زمانی که فصل برداشت می‌رسد، قیمت‌ها افت می‌کند و کشاورزان نمی‌توانند هزینه‌ی مصرف‌کرده‌ی خود را به دست آورند.»

این، کشاورزان، از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری لغمان، می‌خواهند که زمینه‌ی فروش به محصولات شان را فراهم کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

با این همه، شماری از کارشناسان امور کشاورزی، می‌گویند که اگر سردخانه‌ها فعال و زمینه برای فروش محصولات کشاورزی فراهم شود، درآمد کشاورزان و استفاده از تولیدات داخلی نیز بیش‌تر خواهد شد.

احمد‌ویس رسا، کارشناس امور کشاورزی، می‌گوید: «برای نگه‌داری بادنجان رومی، باید دست‌گاه‌های گوناگون پروسس و سردخانه‌ها ساخته شود؛ اگر محصول نظر به تقاضا در بازار عرضه شود، از یک سو کمک می‌کند که نرخ بادنجان رومی ثابت بماند و از جانب دیگر از واردات بادنجان رومی جلوگیری می‌شود.»

نبود بازار مناسب برای فروش محصولات کشاورزی از چالش‌ها در برابر کار کشاورزان است؛ چیزی که حکومت بارها گفته برای حل آن اقدام می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: