ریاست روزنامههای وزارت اطلاعاتوفرهنگ، روز یکشنبه، ۲۶ قوس، در مراسمی سمینار دوروزه را برای شماری از مسئولان ریاستهای اطلاعاتوفرهنگ به هدف بهبود وضعیت رسانهها، چالشیابی رسانهها و یافتن راه حل برای آن، در کابل افتتاح کرد. این سمینار امروز (دوشنبه، ۲۷ قوس) آغاز شده و قرار است فردا پایان یابد.
در مراسم گشایش این سمینار، شماری از اشتراککنندگان با نگرانی از کمرنگشدن فرهنگ روزنامهخوانی، از مسئولان وزارت اطلاعاتوفرهنگ خواستار توجه جدی به رسانههای چاپی شدند.
عتیقالله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعاتوفرهنگ، میگوید که برای بهترشدن وضعیت رسانههای چاپی به ویژه روزنامهها، باید افراد مسلکی و دانشآموخته به عنوان مسئولان و نویسندگان در روزنامهها جا داده شوند.
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
او میافزاید: «اگر ما میخواهیم این روزنامهها و جراید مان را به طور مسلکی و تخنیکی زنده نگه داریم و قابل مطالعه بگردانیم، پس با ما باید در تمام این ژورنالیزم مسلکی و مستعد قلم برای پیشبرد و طرح روزنامه باید همکاری کنند. در این صورت آن چیزهایی را مینویسیم که مردم از آن فهم و درک بگیرند و این یک خیر است و مسئولیت هم اجرا میشود.»
از سویی هم، نصرتالله حقپال، استاد دانشگاه و یکی از اشتراککنندگان در این سمینار، میگوید که برای رونق روزنامهها و نویسندگی رسانهها به ویژه نویسندگان، باید فضای خفقان از جامعه برداشته شود و اجازهی نقد به افرادی که با تحقیق بر جامعه نقد میکنند، داده شود.
با این حال، مسئولان شماری از ریاستهای اطلاعاتوفرهنگ ولایتها، میگویند که گشایش این سمینار دوروزه برای بهبود وضعیت رسانهها مهم و اساسی است؛ در حالی که به گفتهی آنها، رسانهها در ولایتها با مشکلات اقتصادی و دسترسینداشتن به اطلاعات روبهرو اند.
معزالدین احمدی، رییس اطلاعاتوفرهنگ بدخشان، به سلاموطندار میگوید که مشکلات اقتصادی، سبب بستهشدن شماری از رسانهها در این ولایت شده است.
او میافزاید: «چنین برنامهها و مجالس که برای تقویت رسانهها و مطبوعات برگزار میشود، منفعت دارد و بزرگترین چالش عدم دسترسی به اطلاعات است. مشکل بزرگ دیگر، مشکل اقتصادی است و منجر به سقوط رسانهها حتا در ولایتها شده، حتا در ولسوالیهای دوردست شده است و ما در بدخشان شاهد این معضل استیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
با این همه، محمدابراهیم نبیل، رییس روزنامههای وزارت اطلاعاتوفرهنگ، میگوید که برای بهبود وضعیت رسانهها، در این سمینار دوروزه باید راه حل سنجیده شود.
او میافزاید: «تا کنون آنها هر خواستی که داشته اند، ما شنیدهایم و هر مشکلی که داشته اند، در این سمینار نیز ما مشکلات اقتصادی و محتوایی شان را میگیریم و مشکل اقتصادی و هر چه مشکلات باشد، ما در این سمینار دوروزه آن را میشنویم. از دیگر چالشها، مشکلات تشکیلاتی در رسانهها است.»
گفتنی است که در این سمینار دوروزه، ۷۲ تن از ۳۴ ولایت اشتراک کرده که شامل مسئولان جراید ولایتها و ریاستهای اطلاعاتوفرهنگ ولایتها اند.